VOOR EN NA. Satellietbeelden tonen enorme ravage bij verwoestende aardbevingen in Turkije

© Maxar Industries

De verwoesting na de aardbeving in Turkije en Syrië is enorm. Dat blijkt ook uit satellietbeelden uit het gebied, die aantonen hoe groot de schade is.

jvhBron: Maxar Industries, The Guardian, CNN

De dodentol is inmiddels al gestegen tot meer dan 9.500. In Turkije werden 6.957 lichamen van onder het puin gehaald en geborgen, meldde de Turkse rampenbestrijdingsautoriteit AFAD. In Syrië gaat het om 2.547 dodelijke slachtoffers, wat het voorlopige totaal op 9.504 brengt. Er werden wel al zeker 8.000 mensen levend vanonder het puin gehaald, maar waarschijnlijk liggen er nog vele duizenden mensen onder het puin.

Volgens AFAD zijn er Turkije ongeveer 11.342 gebouwen ingestort. Satellietbeelden van het gespecialiseerde bedrijf Maxar Industries tonen aan hoe groot de verwoesting is. Zo staat de Grote Tuin van het stadje İslahiye – tot voor kort een park met banken en winkeltjes – nu vol tenten om overlevenden op te vangen.

Elders in de stad zijn twee appartementsgebouwen – vier en zes verdiepingen hoog – vernield. Het dak van één van de gebouwen lijkt intact, maar het onderliggende gebouw is volledig ingestort.

In de hele stad zijn volledige wijken vernield.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten