Voetbal 1ste nationale FC Knokke - Winkel Sport

Drin Sula gaat met Winkel op bezoek bij Knokke, duel met broer Din komt er niet: “Heel jammer, maar wij maken nu wel meer kans”

Din Sula (l) en broer Drin (r) op het voetbalveldje van Kraainem waar ze leerden voetballen.© Koen Merens

Begin december had de hele familie Sula zondag 12 februari met rood aangestipt in de agenda, want twee dagen voor Valentijn zouden de broers Din (FC Knokke) en Drin (Winkel Sport) tegenover mekaar staan in de West-Vlaamse derby. Een overstrekte knie beslist er helaas anders over.

Koen Verdruye

Het gebeurde eind januari in de derby tegen Mandel. Na nog geen twintig minuten moest Knokke-spits Din Sula al het veld verlaten. Meteen na de met 1-0 gewonnen match vreesde men bij de kustploeg voor een lange onbeschikbaarheid van z’n goudhaantje, maar in de loop van de week bleek het verdict - een overstrekte knie - toch mee te vallen. Din Sula moet wel drie tot vier weken aan de kant blijven.

“Met mijn vorige blessure aan de buikspieren heeft dit gelukkig niks te maken”, legt Din uit. “Het komt allicht door het veel te droge kunstgras, waardoor ik die knie eventjes verdraaide. De dokters verzekerden mij echter dat ik mij geen zorgen moet maken en een paar weken zullen volstaan om opnieuw speelklaar te zijn. Gelukkig is het dus niet zo erg, maar wel jammer dat ik ook de match van zondag tegen Winkel en mijn broer Drin mis. We hadden echt naar dat duel uitgekeken en hadden graag nog eens samen op het veld gestaan. Het zal dus voor een andere keer zijn, al is dat wel goed nieuws voor mijn broer. (lacht) Ik ben blij dat Drin het prima doet bij Winkel.Ik weet al veel langer wat hij allemaal kan. Hij heeft enorme kwaliteiten, maar is altijd wat onderschat geweest. Het is mooi dat hij nu zijn potentieel kan tonen op het veld. Ik hoop echt dat Drin die lijn kan doortrekken en nog stappen kan zetten.”

Din en Drin met kleinere broer Edon, die bij Diegem voetbalt.© Kms

Drin Sula is inderdaad de grote revelatie bij Winkel Sport, maar dat vertaalde zich niet direct in puntengewin. Met 2 op 15 blijft rood-zwart na de winterstop onder de verwachtingen en is het momenteel wat angstig naar onder kijken. Zondag punten pakken in Knokke is nu een doelstelling. Dat de kustploeg spits Din Sula moet missen, komt Winkel niet slecht uit. “Voor ons als broers is het jammer dat Din niet kan spelen, maar voor onze ploeg - en daar gaat het uiteindelijk om - is zijn afwezigheid geen slechte zaak”, geeft Drin toe. “Din heeft scorend vermogen en bezorgde Knokke al heel wat punten, en dan speelt het toch wel in onze kaart dat hij er zondag niet bij is.”

De beide broers kennen mekaars ploeg goed, want als het ook maar even kan, volgen ze elkaars wedstrijden. “Ik ben zaterdag Knokke gaan bekijken in Boom, waar ik vorig seizoen zelf nog speelde”, vertelt Drin Sula. “Wij hebben de punten nodig en makkelijk wordt het niet, maar Knokke is toch te pakken, denk ik. In de heenronde won Winkel ook al. Op basis van ons spel moet het overal mogelijk zijn om iets te pakken, dus ook in Knokke.”

Focus op dit seizoen

Din en Drin Sula spelen nu allebei in eerste nationale, maar hun ambitie is er daarom niet minder op geworden. Samen voetballen bij een profclub, dat is de ultieme droom van de broers.

“In Diegem speelden we samen in de jeugd en later bij OHL ook. Dat nog eens overdoen bij een profclub, dat blijft een doelstelling voor ons”, zegt Din. “Ik geloof alvast in mezelf en denk dat ik voor veel profclubs een meerwaarde kan zijn. Niet enkel als vlot scorende spits, maar ook als iemand die ook op menselijk en mentaal vlak iets wil betekenen voor een groep. Maar nu telt Knokke. Hopelijk ben ik er snel weer bij en kunnen we nog voor de vijfde plaats gaan.”

Ook Drin kijkt er naar uit om vroeg of laat nog eens met zijn broer samen te spelen. “Dat zou uiteraard prachtig zijn, maar het is nu nog te vroeg om daar aan te denken of over te praten. Het seizoen is nog behoorlijk lang en we willen ons nu concentreren op onze huidige ploeg.”

Din en Drin Sula in actie voor respectievelijk Knokke en Winkel.© do, vdb

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt