Voetgangster (57) overleden na aanrijding in Genk: “Rita was het zonnetje in huis”

Genk -

De 57-jarige Rita Ricci uit Genk, die maandagavond werd aangereden in Winterslag, is overleden. De voetgangster werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na het ongeval op het kruispunt van de Nieuwe Kuilenweg en de Vennestraat. “Rita was altijd goedgezind en kon iedereen opvrolijken”, zegt collega Bart.

De aanrijding gebeurde maandagavond rond 18.30 uur. De vrouw werd gegrepen door auto toen ze de Nieuwe Kuilenweg overstak vlakbij het Grieks restaurant Pyrgos in de Vennestraat. De toestand van de Genkse was na het ongeval zorgwekkend. Ze werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ZOL in Genk. In de nacht van dinsdag op woensdag is de vrouw overleden. Het is niet duidelijk of de aanrijding op het zebrapad gebeurde of niet. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

Rita werkte in het magazijn van kledingwinkel JBC in Houthalen-Helchteren en was daar graag gezien. Dat vertelt collega Bart Dendas, die met haar samenwerkte. “Rita was het zonnetje in huis. Ze was altijd goedgezind en wist iedereen op te vrolijken. Over haar privéleven sprak ze niet zoveel. We wisten wel dat ze bij haar moeder woonde en voor haar zorgde.”“Het ongeval is gebeurd toen Rita van haar werk naar huis ging. Afgelopen nacht (de nacht van dinsdag op woensdag, nvdr.) kregen we in onze groep met collega’s op sociale media het bericht dat ze overleden was. Iedereen was heel erg aangedaan. Sommigen konden hun tranen niet bedwingen, anderen waren helemaal in shock. Het is ook ronduit verschrikkelijk. We gaan als collega’s iets bijzonders doen om afscheid van Rita te nemen. We willen tonen dat we haar heel graag hadden. Het staat nog niet helemaal vast, maar vermoedelijk gaan we allemaal in onze JBC-outfit naar de uitvaart”, besluit Bart.

(siol, maw, cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten