Zoon van Bobbejaan Schoepen bouwt themapark naast luchthaven: zo zal ‘Captain Jack’ eruitzien

De kogel is door de kerk. Jack Schoepen, zoon van Bobbejaan, mag zijn project ‘Captain Jack’ realiseren op de recreatiezone aan de Krijgsbaan, naast de luchthaven van Deurne. Dat maakt hij woensdag bekend via een persbericht en werd bevestigd aan onze redactie. Als de voorbereidingen volgens schema verlopen, starten de bouwwerkzaamheden ten vroegste in de loop van 2024.

emke

In 2021 ging de Vlaamse overheid op zoek naar kandidaten die op die plaats dagrecreatie wilden aanbieden, dat mocht dus een themapark zijn. Op voorwaarde dat er een thematische link zou zijn met de luchthaven van Deurne. Schoepen bleek de enige kandidaat te zijn en mag zijn project Captain Jack uitwerken op de recreatiezone van vijf hectaren groot.

Minister Lydia Peeters (Open Vld) heeft in naam van de Vlaamse regering haar handtekening geplaatst onder het document voor de toekenning van het opstalrecht aan Captain Jack voor de ontwikkeling van de recreatiezone. Binnenkort zitten de partijen samen om verdere afspraken te maken. Als alles volgens schema verloopt, starten de bouwwerkzaamheden ten vroegste in de loop van 2024.

LEES OOK. Dit themapark wil Jack Schoepen bouwen naast luchthaven van Deurne

Het project verloopt in verschillende etappes en zou naar schatting klaar zijn in 2034. “Eerst worden de gezamenlijke wegen en nutsinfrastructuur gerealiseerd. Zodra de vergunningen rond zijn, start de bouw van de eerste fase van het themapark”, klinkt het.

Hotel en theater

Schoep heeft grootse plannen met het domein. Zo laat hij, naast verschillende attracties in het thema luchtvaart, ook een viersterrenhotel, theater en parkeergebouw bouwen. “We beginnen met de bouw van de eerste skydive in Vlaanderen, een klimzaal een dronehal, VR Parachute en een ballonattractie. De volgende fases volgen geleidelijk.”

Verder zal het themapark ook bestaan uit een interactief indoor centrum rond luchtvaart voor kinderen tot twaalf jaar en een educatief belevingscentrum rond wetenschap en techniek voor jong en oud.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten