Zwaargewonde Brusselse politieagente niet meer in levensgevaar

Themabeeld© Marc Herremans

De politieagente die dinsdagnamiddag zwaargewond is geraakt bij een incident in het cellencomplex van de Brusselse lokale politie, verkeert niet langer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket woensdagmiddag. De 41-jarige man die haar zou hebben geslagen, was opgepakt voor verstoring van de openbare orde en zou overgebracht worden naar het ziekenhuis, maar is intussen gerechtelijk van zijn vrijheid beroofd, aldus het parket.

jvhBron: BELGA

Het incident deed zich dinsdagnamiddag rond 16.30 uur voor in het cellencomplex van de Brusselse lokale politie in de Koningsstraat. “Politieagenten van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene fouilleerden daar een persoon alvorens hem in een cel te plaatsen”, zegt parketwoordvoerder Martin François. “Die persoon was eerder die namiddag bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd wegens verstoring van de openbare orde, en er was voor hem een zogenaamde Nixon-procedure ingeleid, aangezien aan de wettelijke criteria leek te zijn voldaan. Hij werd overgebracht naar het RAC in afwachting van zijn overbrenging naar het ziekenhuis.”

In het cellencomplex liep het echter volledig mis, aldus het parket. “Volgens de eerste vaststellingen viel de 41-jarige man de twee politieagenten aan die de fouillering uitvoerden en sloeg hij een van hen herhaaldelijk. Een 21-jarige politieagente die ter versterking was gekomen, zou op haar beurt meerdere malen in het gezicht zijn geslagen. De persoon werd vervolgens door de politie overmeesterd. De agente verloor in het cellencomplex het bewustzijn en werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.”

De jonge agente verkeert intussen niet meer in levensgevaar, en het parket heeft een onderzoek geopend naar de feiten.

“Er is een wetsdokter aangesteld, de bewakingsbeelden zijn opgevraagd en het parket is ter plaatse gegaan”, klinkt het. “De verdachte zou later vandaag moeten worden verhoord. In het belang van het onderzoek geven we geen verdere commentaar.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten