Voetbal 2de afdeling VV A KRC Gent

Sinds oktober zijn Kevin Hebbelinck en KRC Gent nog steeds ongeslagen: “Hebben duidelijk aan maturiteit en kwaliteit gewonnen”

Kevin Hebbelinck (KRC Gent) is dit seizoen al goed voor tien doelpunten, maar waar zijn toekomst ligt is nog onduidelijk: “Ik focus puur op dit seizoen.”© Nic Declercq

Gent -

KRC Gent ontvangt zaterdagavond SV Oostkamp. De West-Vlamingen tellen slechts één punt meer dan de Ratjes en die wetenschap stemt Kevin Hebbelinck hoopvol. “Er is eigenlijk geen enkele tegenstander tegen wie we niet voor de zege gaan”, stelt Hebbelinck.

Stefan Smet

Vorig weekend speelde KRC Gent nog gelijk tegen Jong Essevee. Een late tegentreffer wiste toen uiteindelijk nog het doelpunt van Zaven Yagan uit. “Het liep jammer genoeg in extremis nog mis”, klinkt Kevin Hebbelinck nog altijd ontgoocheld. “Eigenlijk was het best een evenwichtige match. Beide teams probeerden verzorgd te voetballen en het tempo lag hoog. Eigenlijk hadden we die voorsprong over de streep moeten trekken. Dat ons dat niet lukte, is zuur.”

Nu volgt er dus een partij voor eigen publiek tegen Oostkamp, dat vorig weekend in eigen huis niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel tegen KSV Oudenaarde. “Ik verwacht een heel agressieve tegenstander die ons fel onder druk zal zetten. Het wordt zonder twijfel een stevige wedstrijd. We zullen het zeker niet cadeau krijgen. In de heenronde kwamen we 0-1 voor in Oostkamp, maar in de slotfase slikten we nog twee doelpunten en gingen we de boot in. De West-Vlamingen tellen één punt meer dan wij. Dat op zich moet voor ons al voldoende ambitie zijn om hen een warm welkom te geven.”

KRC Gent blijft aardig op dreef en het team van coach Jannes Tant is dan ook niet toevallig al ongeslagen sinds 30 oktober, toen het op bezoek bij KVK Westhoek met 2-1 in het zand beet. “Dat geeft ons enorm veel vertrouwen en bezorgt ons het gevoel dat we heel veel ploegen aankunnen. Er is eigenlijk geen enkele tegenstander tegen wie we niet voor de zege gaan. We hebben een relatief jonge ploeg, maar hebben duidelijk aan maturiteit en kwaliteit gewonnen. Eind februari zullen we wel weten of we echt tot het eind van het seizoen zullen meedraaien aan de top van de rangschikking. De top zes is onze ambitie en dat verandert niet.”

Scorend vermogen opgekrikt

Met duels tegen Oostkamp en Sparta Petegem wacht de Ratjes nu een pittig tweeluik. “Onderschat ook zeker niet KSC Dikkelvenne, dat we een week later nog treffen. En vervolgens spelen we ook nog een partij op bezoek bij Brakel. Voor mij persoonlijk is dat toch ook altijd een fijn weerzien met heel wat oude bekenden”, aldus Hebbelinck, die nog geen duidelijkheid kan geven over zijn sportieve toekomst. “Ik focus puur op dit seizoen. We zien nog wel wat de toekomst brengt”, zegt de razendsnelle flankaanvaller, die dit seizoen ook weer fraaie statistieken kan voorleggen. Met tien doelpunten moet hij bij de Ratjes enkel topschutter Joran Triest laten voorgaan. “Dat is natuurlijk een fijne vaststelling. Ik draai een prima seizoen en ook het team doet het echt prima. Dankzij mijn medespelers kan ik ook mijn statistieken halen. Ook persoonlijk heb ik duidelijk stappen gezet. Dit jaar heb ik toch ook wel mijn scorend vermogen opgekrikt en dat is wel een fijne opsteker.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten