Volleybal CEV Cup Budowlani Lodz - VDK Gent: 3-0

Geen halve finales voor VDK Gent na nieuwe nederlaag in Lodz: “Fier op mijn ploeg”

“Ik vertrek straks alleszins met een goed gevoel uit Lodz”, is Morand tevreden over de Europese campagne van VDK Gent.© Geert De Rycke

Lodz -

VDK Gent is er in het Poolse Lodz niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de CEV Cup. Onze landgenoten, die de heenwedstrijd ook al met 0-3 hadden verloren, kregen in Polen identieke cijfers om de oren. Toch toonde coach Stijn Morand zich achteraf tevreden.

Dirk Van Bruysel

“Lodz liet er geen gras over groeien en bombardeerde ons in de eerste set met zware opslagen”, beseft Morand. “Onze tegenstanders wilden duidelijk zo snel mogelijk zeker zijn van de kwalificatie voor de halve finales en trakteerden ons op liefst acht aces. Een stunt zat er dus niet in.” De coach van VDK wijzigde zijn team de twee resterende sets op verschillende posities en gaf zo ook zijn invalsters wat speelminuten. “Ik heb onder anderen Dorine Declat en Lotte De Quick speelgelegenheid geboden. De komende weken hebben we nog een druk programma. We zijn nu nog op twee fronten actief, dus wil ik iedereen scherp houden.”

“Ik vertrek straks alleszins met een goed gevoel uit Lodz”, gaat Morand verder. “We hebben gespeeld tegen een ploeg uit de top zes van Polen en dat is niet niets. Vergeet niet dat de Poolse competitie na de Italiaanse en de Turkse de derde sterkste van Europa is. Als het kleine VDK Gent zijn we er toch maar in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinales van de CEV Cup. En dat met een ploeg zonder buitenlanders of profs en een beperkt budget. Ik ben enorm fier op mijn ploeg dat ze zoiets heeft kunnen realiseren.”

Bekerfinale

“Vanaf nu gaat al onze aandacht naar de bekerfinale eind deze maand”, stelt Morand zijn vizier bij. “In het Sportpaleis willen we deze keer als winnaar uit de strijd komen. De komende weken hebben we met Limburg, Tchalou en Antwerpen nog drie competitiematchen. We blijven dus nog even in het ritme van de twee wedstrijden per week, met dat verschil dat we verlost zijn van de zware Europese verplaatsingen. Ik ben blij dat we de week voor de bekerfinale vrij zijn van Europees volleybal. Maar eerst hebben we dus nog een stevig drieluik in de Belgische competitie. We beginnen zaterdag tegen Limburg. We zijn niet vergeten dat de Limburgse vrouwen van Julien Van de Vyver ons op een dubbele achterstand hebben geplaatst en we uiteindelijk na een zware wedstrijd met 2-3 nipt konden winnen. We hebben dus nog iets recht te zetten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten