Verzamelaar betaalt grof geld voor handgeschreven songtekst van David Bowie

© REUTERS

De handgeschreven songtekst van het David Bowie-nummer The Jean Genie is geveild voor bijna 64.000 euro. Veilinghuis Omega Auctions had al wel verwacht dat dit object bijzonder veel geld zou opleveren.

Tom Vets

De in 2016 overleden superster schreef de tekst van het liedje tijdens de jaren 70 op een A4-blad. The Jean Genie is een nummer uitgebracht als single in 1972 als voorproefje van zijn album Aladdin Sane uit 1973. Het lied werd geschreven toen Bowie bezig was aan zijn eerste tournee in Amerika. Bowie had vervolgens het stuk papier afgegeven aan de oprichter van zijn Amerikaanse fanclub.

Neal Peters, die sinds de eerste singles van Bowie al een grote fan van hem was, was slim genoeg om te beseffen dat het papiertje later wel eens veel geld zou kunnen waard zijn. Enkele maanden geleden besloot hij het dan te verkopen nadat een andere songtekst van zijn idool recentelijk ook veel geld had opgeleverd. De tekst van de Bowie-hit Starman werd toen geveild voor 228.000 euro.

Omega Auctions schatte de waarde van The Jean Genie tussen 50.000 en 70.000 euro, en dat bleek een realistische prijs. Ze maken niet bekend wie de nieuwe eigenaar is van het zeer waardevolle blad papier.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook