Google lanceert nieuwe AI-functies in Maps

© Reuters

Google is begonnen met de uitrol van zijn vorig jaar aangekondigde functie “Immersive View” voor kaartenapp Google Maps, zo meldt de Amerikaanse internetgigant. Via artificiële intelligentie biedt de smartphone-app een 3D-zicht op steden, gebouwen en zelfs interieurs. De functie lijkt vooral nuttig voor toeristen.

ltoBron: BELGA

De toepassing wordt uitgerold voor vijf wereldsteden: Londen, Los Angeles, New York, San Francisco en Tokio. In de komende maanden zal Google de functie uitbreiden naar  meer steden, waaronder Amsterdam, Dublin, Firenze en Venetië. Belgische plaatsen werden niet vernoemd tijdens de productpresentatie in Parijs.

Google wil met “Immersive View”, dat het zelf in het Nederlands vertaalt als “immersieve weergave”, een nieuwe manier aanbieden om een plaats te verkennen en de Maps-gebruiker het gevoel geven er echt te zijn. De internetreus combineert daarvoor zijn vele Street View-foto’s en luchtbeelden met behulp van artificiële intelligentie tot een 3D-model.

Uitbreiding

Op de 3D-beelden legt Google een “nuttige laag” met informatie over het weer, verkeer en de drukte ter plaatse. Tijdens de presentatie gaf het bedrijf het voorbeeld van een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. De Maps-gebruiker kan met de smartphone vooraf al een kijkje nemen rond het gebouw en zien waar bijvoorbeeld de ingangen zijn. Verder is het mogelijk af te dalen tot straatniveau om binnen te kijken in restaurants in de buurt.

Google belooft ook een uitbreiding van de Augmented Reality-functie “Live View”. Met die toepassing in Maps vinden gebruikers informatie door op straat de telefoon omhoog te houden en te richten op gebouwen of dingen. Die toepassing is al beschikbaar op een aantal plaatsen. 

Ook indoor zal “Live View” op meer plaatsen beschikbaar worden. “Augmented Reality kan bijzonder nuttig zijn als je op lastige plaatsen navigeert, zoals een onbekende luchthaven”, zegt het bedrijf. In de komende maanden wordt de functie actief in meer dan duizend nieuwe luchthavens, treinstations en shoppingcentra in verschillende steden. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten