Nederlandse boeren plannen “grootste demonstratie aller tijden” op 11 maart

© Rob Engelaar

De Nederlandse boeren van de Farmers Defence Force (FDF) houden op zaterdag 11 maart “de grootste demo aller tijden” op de Koekamp in Den Haag. Dat zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep. “We hopen door de 100.000 mensen te gaan”, aldus Van den Oever. Ook voorziet hij dat die dag meer dan 5.000 tractors naar Den Haag rijden.

ltoBron: BELGA

“Deze keer niet alleen met de boerenstandpunten, maar met alle standpunten en problemen die momenteel spelen in onze maatschappij”, zegt de FDF-voorzitter nog. “Van de toeslagenaffaire tot de gascrisis, tot de verzakte huizen in Groningen, tot de waterschade in Limburg. Mensen krijgen hierover bij ons op het podium een stem.”

Volgens hem zijn onder anderen PVV-voorzitter Geert Wilders en Wybren van Haga (Groep Van Haga) aanwezig. “Het wordt een vol programma en wij hopen daarmee aan heel Nederland te laten zien dat er echt een ander beleid moet komen”.

“Net voor de provinciale verkiezingen gaan we onze slag slaan”, zei Van den Oever eind vorig jaar al. Die verkiezingen worden op 15 maart gehouden. De boeren protesteren onder meer tegen het stikstofbeleid en gedwongen uitkoop van boeren.

Ook milieugroepering Extinction Rebellion plant die dag een actie: zij willen de snelweg A12 bij Den Haag opnieuw blokkeren. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten