Twee kinderen overleden nadat bus in Montréal opzettelijk inrijdt op kinderopvang

© AP

Twee jonge kinderen zijn woensdagochtend overleden nadat een bus in Laval, een voorstad van Montréal, was ingereden op een kinderopvang. De politie vermoedt dat de chauffeur dit met opzet deed, maar heeft nog geen duidelijkheid over het motief. De 51-jarige buschauffeur is opgepakt voor moord en gevaarlijk rijgedrag.

ltoBron: BELGA

Een kind stierf ter plaatse en een ander in een ambulance. Zes andere kinderen die naar het ziekenhuis waren overgebracht zijn buiten levensgevaar, aldus politiewoordvoerster Erika Landry. Meerdere kinderen zaten gekneld onder de bus en moesten bevrijd worden, zeggen de hulpdiensten. Een deel van het dak van het gebouw stortte op de voorkant van het voertuig.

In de kinderopvang verblijven gewoonlijk tussen de 80 en 85 kinderen. Het ongeval deed zich omstreeks 8.30 uur plaatselijke tijd voor.

De 51-jarige verdachte werd gearresteerd voor moord en gevaarlijk rijgedrag. Hij heeft geen strafblad. Een huilende vader vertelde aan Canadese media dat hij had geholpen de chauffeur die uit de bus stapte te bedwingen. Volgens zijn vrouw had de chauffeur zich half uitgekleed.

Ouders ter plaatse zeggen dat de man “opzettelijk het gebouw binnenreed”. Een anonieme chauffeur van stadsbussen zei aan AFP dat hij zeker is “dat dit geen ongeval is”. “Ik doe dit traject elke dag (...) De kinderopvang is te ver van het rondpunt.”

Paniek

Rond het gedeeltelijk verwoeste gebouw van de kinderopvang is een grote veiligheidszone ingesteld. “Veel ouders zijn in paniek, want ze kunnen niet dichter raken bij de plaats van het ongeval, en hun kinderen zijn nog altijd daar”, aldus een moeder.

In een eerste reactie zegt premier Justin Trudeau dat hij “kapot” is van het nieuws. “Dat zijn we allemaal. Ik kan me niet voorstellen wat de families nu doormaken.”

© AP

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt