Voetbal 3de provinciale B Jong Zulte

Niels Holvoet wint met Jong Zulte van leider ESA Bottelare: “Het is jammer dat we op zucht van de tweede periodetitel strandden”

Niels Holvoet: “Het is de ambitie van de club om binnen enkele jaren naar tweede provinciale te promoveren.”© Marc Van Hecke

Zulte -

Jong Zulte pakte zaterdag met een kleine stunt uit en strandde op een zucht van de tweede periodetitel. De nummer acht uit de algemene rangschikking won op eigen veld met 2-1 van leider ESA Bottelare. Jong Zulte telt in de stand van het tweede periodekampioenschap evenveel punten (22) als leider Eendracht Moortsele, maar heeft een minder gunstig doelsaldo. VC Zwijnaarde kan de tweede periodetitel nog op zak stoppen indien het op zondag 19 februari de inhaalwedstrijd bij VC Huise-Ouwegem wint.

Johan Polet

“We kenden tegen ESA Bottelare een moeilijke eerste helft”, vertelt Niels Holvoet, de coach van Jong Zulte die eind 2022 de fakkel van Brecht Bettens heeft overgenomen. “We werden rond het halfuur via een treffer van Robin Maes op een 0-1 achterstand gezet. We stuurden tijdens de rust wat bij en kwamen veel beter uit de kleedkamer. We namen in de tweede helft het heft in handen en maakten via Niels Bossuyt snel gelijk. Kort na het uur legde Bossuyt met zijn tweede treffer van de namiddag de eindstand vast. We verzuimden enkele malen een derde en mogelijk beslissende treffer te maken. In de slotfase ontsnapten we aan een tweede tegentreffer en puntenverlies. Het was vooral op basis van onze collectief sterke tweede helft een verdiende zege.”

Promoveren naar tweede provinciale

“Het is zuur dat wij op één punt van de tweede periodetitel zijn gestrand. We verloren vorige week met 3-1 bij VC Zwijnaarde dat gevleid de winst op zak stopte. We waren minstens de evenknie van VC Zwijnaarde en lieten er onder meer een strafschop onbenut. Veel dichter bij de periodetitel konden we niet komen. We zullen het hoofd zeker niet laten hangen, maar hard blijven werken. Het is een uitdagende doelstelling, maar een plaats in de top vijf van de algemene rangschikking blijft mogelijk. We staan op slechts vier punten van een eindrondeticket, terwijl er nog dertig punten te verdienen zijn. We krijgen zondag het bezoek van VC Huise-Ouwegem waartegen we ons niet mogen laten verrassen. De driepunter tegen ESA Bottelare verliest veel van haar waarde indien we tegen VC Huise-Ouwegem puntenverlies lijden. Alison Da Silva en Joshi Noppe zijn zondag geschorst.”

“Het is de ambitie van de club om binnen enkele jaren naar tweede provinciale te promoveren. Dit met onder meer het inpassen van beloftevolle spelers. De 17-jarige Charles-Henri Vanhuyse heeft al een basisplaats. De jonge Achille Verheye zat ook al in de selectie.”

Aangeboden door onze partners