Actrice die betrapt werd met drugs op Tomorrowland vrijwillig opnieuw de cel in voor Play4-programma

© Frank De Roo

Zes machthebbers en zes ex-gedetineerden belanden voor het nieuwe programma 'Recht naar de gevangenis’ opnieuw in de cel. Terwijl ze hun draai zoeken in hun nieuwe omgeving, denken ze hardop na over het nut van de gevangenissen en hun rol daarin. Niet alleen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne laat zich opsluiten, ook Imanuelle Grives is erbij. De Nederlandse actrice werd in 2019 opgepakt op Tomorrowland voor drugshandel.

(eadp)

Grives belandde in 2019 in de cel tijdens haar voorarrest. Daarna mocht ze de uitspraak thuis afwachten. Ze werd veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. Uiteindelijk moest ze maar twee maanden uitzitten, die ze op een week na al in voorarrest had doorgebracht. Die paar dagen kon ze thuis met een enkelband uitzitten. Over die ervaring zegt ze nu bij haar deelname aan het programma: “Je krijgt meteen een benauwd gevoel, en denkt: hoe kan ik hier zo snel mogelijk weer weg? De gevangenis en het systeem triggeren een soort van strijd om vrij te willen zijn.” Grives heeft intussen die bladzijde omgeslagen en schreef het van zich af in een biografie.

© Play4

LEES OOK. Actrice die met een pruik vol drugs werd betrapt op Tomorrowland: “Was het geen arrestatie, dan wellicht een overdosis” (+)

Naast Grives zijn er nog vijf ex-gedetineerden die dit keer vrijwillig de gevangenis van Haren binnenstappen: Nick De Ridder, Wilfried De Mey, Elke Hasha, Ismaïl Abdoul en Steven Snauwaert. Bij de machtshebber treft niet alleen Vincent Van Quickenborne dat lot. Ook strafrechter Peter Hartoch, onderzoeksrechter Annemie Serlippens, strafpleiter Omar Souidi, gevangenisbewaker Mario Christoffels en gevangenisdirecteur An Janssens zetten die stap.

Aangeboden door onze partners

Lees ook