Biografie van Barbra Streisand komt tegen november uit

© WireImage

In de herfst van haar leven voelt de 80-jarige zangeres en actrice Barbra Streisand zich klaar om terug te blikken op haar leven. Zeven jaar na de eerste aankondiging dat ze haar memoires zou schrijven, is het eindelijk zover.

Tom Vets

Er valt in elk geval veel te vertellen. Streisand is immers al actief in de showbusiness sinds de jaren 60. Het schrijfwerk voor het boek is bijna klaar en de verwachting is dat de biografie tegen november in de winkels ligt. “Je hebt er lang op moeten wachten, maar tijdens de coronaperiode had ik ineens veel tijd om te beginnen schrijven”, vertelt ze. “Eindelijk was er tijd om voldoende te kunnen concentreren, want sommige verhalen gaan al erg ver terug in de tijd. Zo vertel ik over mijn jeugdjaren in Brooklyn en mijn eerste optredens in enkele nachtclubs in New York. Ik stond erop dat ik alles mijn eigen woorden kon neer schrijven.”

Haar levensverhaal, dat de titel My name is Barbra draagt, vertelt ook het verhaal achter haar grote doorbraak in de musical en film Funny Girl tot de successen in de hitparade.

Streisand die superhits scoorde met Woman in love en Tell Him, een duet met Celine Dion, wist in haar carrière meer dan 150 miljoen albums te slijten. Daarmee heeft ze een plek in het elitegroepje van bestverkopende zangeressen ooit. Al haar prestaties leverden haar ook een waslijst aan prijzen op, waaronder twee Oscars, acht Grammys en vijf Emmy’s.

Aangeboden door onze partners

Lees ook