Actrice Christina Applegate: “SAG Awards wordt mijn laatste awardshow”

© Jordan Strauss/Invision/AP

De bekende actrice, die wereldberoemd werd als Kelly Bundy in Married With Children, zal later deze maand haar opwachting maken op de SAG Awards. En dat zal een zeer emotionele bedoening worden.

Tom Vets

De actrice heeft immers een tijdje geleden al aangekondigd dat ze kampt met de ziekte multiple sclerose. En die aandoening heeft steeds meer vat op de inmiddels 51-jarige Amerikaanse. “Het is waarschijnlijk mijn laatste awardshow als actrice, dus het is best bijzonder”, zegt Applegate. Ze is genomineerd voor beste actrice voor haar rol in de serie Dead to Me.

“Door de ziekte is het onmogelijk geworden om nog langer te acteren. Ik ben niet meer in staat om ‘s ochtends voor dag en dauw de deur uit te gaan en 14 uur op een set te staan. Die energie heb ik niet meer”, zegt ze. In plaats daarvan wil de actrice zich richten op stemacteerwerk ‘om wat geld te verdienen en te zorgen dat mijn dochter te eten krijgt en we een dak boven ons hoofd hebben.” Applegate, die samen met haar 12-jarige dochter Sadie naar de ceremonie in Los Angeles gaat, zegt het wel te gaan missen. “Ik had graag blijven verder acteren, maar dat is voorbij. Het is dus de laatste keer dat ik nog kans maak op een prijs.”

Multiple sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Door deze aandoening kunnen verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. Zo kunnen patiënten klachten krijgen bij het zien, praten of bewegen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook