Populair in Nederland, volslagen onbekend bij ons: wie zijn de artiesten uit ‘Tulpen uit Antwerpen’?

De artiesten uit de eerste aflevering.© Play4

Bart Peeters, Belle Perez en Cleymans & Van Geel: de Vlaamse artiesten in de eerste aflevering van het nieuwe muziekprogramma Tulpen uit Antwerpen hebben geen introductie nodig. Maar van hun Nederlandse collega’s heb je wellicht nog nooit gehoord. Wie zijn Samantha Steenwijk, Tim Akkerman en Bizzey?

Tom Vets

Samantha Steenwijk (35): vishandelaar die plots voor tienduizenden optrad

© Play4

Samantha Steenwijk, die bij ons eind 2021 jurylid was in K2 zoekt K3, werd zangeres op haar zestiende toen haar moeder haar inschreef voor een lokale talentenjacht. Overdag werkte Steenwijk in een vishandel, ’s avonds trok ze langs Haagse cafés om op te treden. Sinds 2009 verschijnen er geregeld singles van haar, maar intussen bleef ze ook meedoen aan tv-wedstrijden. In The voice of Holland werd ze tweede. Op dat moment zong ze al op concerten in de Amsterdam Arena en Ziggo Dome, telkens voor tienduizenden mensen. Steenwijk trouwde in de zomer van 2013 met haar vriendin. Hun huwelijk werd voltrokken door Imca Marina, een Nederlandse zangeres en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Steenwijk zal tijdens de eerste aflevering van Tulpen uit Antwerpen de hit Ik wil je van De Kreuners ­coveren.

Tim Akkerman (42): punkrocker die al in onze Ultratop opdook

© Play4

Tim Akkerman was amper 19 jaar toen hij met enkele muzikanten de populaire groep DI-RECT oprichtte. Hij was zowel leadzanger als gitarist van de band. Met hun punkrockachtige nummers stonden ze meermaals in de Nederlandse top 10, en waren ze zeer geliefd bij een jong publiek. In 2009 besliste Akkerman om uit de groep te stappen. Sinds 2014 wordt hij bijgestaan door zijn band The Ivy League, in 2019 nam hij deel aan de Nederlandse versie van Liefde voor muziek. Ook in ons land dook de zanger al op: in de zomer van 2021 nam Akkerman het duet Ik denk te veel op met de Gentse zangeres Isabelle A, en hij stond daarmee even in de Vlaamse Ultratop. Niet toevallig is Lekker beest van Isabelle A een song die hij donderdag covert.

Bizzey (37): controversiële rapper met succes in Turkije

© Play4

Geboren als Leendert Roelandschap, maar die naam vond hij niet echt bekken voor een hiphopartiest en dj. De liefde voor muziek werd bij Bizzey met de paplepel ingegeven. Zijn vader had immers de platenzaak Radio Roelandschap in Amersfoort.Op zijn 21e richtte Bizzey met vrienden rapgroep Yellow Claw op. Een van hun grootste hits scoorden ze in 2013 met Thunder, een samenwerking met The Opposites. Vanaf 2016 ging Bizzey solo, en toonde hij zich bijzonder productief. Op enkele jaren tijd produceerde hij 75 singles. Een van zijn grootste hits is het nummer Traag, waaraan ook Kraantje Pappie meewerkte. Het nummer stond een jaar in de Nederlandse hitparade en was een succes in Turkije. De videoclip is 380 miljoen keer bekeken. Roelandschap kwam in opspraak nadat hij zich uitsprak tegen de coronamaatregelen. Bizzey waagt zich aan een cover van Domino van Clouseau.

En wie is die Nederlandse presentator naast Kat Kerkhofs?

Buddy Vedder (28).© Play4

Buddy Vedder (28) ziet er jonger uit dan zijn leeftijd doet uitschijnen, maar de Utrechtenaar is al jaren actief in de showbizz. In eerste instantie is de man acteur. Hij brak door bij het grote publiek als Rover Dekker, de zoon van actrice Babette van Veen in de soap Goede tijden, slechte tijden. Voor zender RTL 4 ging hij daarna aan de slag als presentator van onder meer Deal or no deal en Holland’s got talent. Ook is hij vast jurylid in The masked singer. Vedder heeft een jongere zus, Eva, die tennist op internationale wedstrijden.

Tulpen uit Antwerpen, Play4, donderdag om 21 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook