Vrouwenvoetbal Super League OHL Ladies

OHL-verdediger Valesca Ampoorter voor het eerst opgeroepen bij de Red Flames: “Grote verrassing, maar wel superblij”

Valesca Ampoorter gaat niet zweven na het telefoontje van de bondscoach: “Voeten op de grond houden en veel ervaring opdoen zijn de belangrijkste opdrachten.”© Belga

Volgend weekend speelt OH Leuven Women bij KV Mechelen. Daarna volgt er een interlandbreak. Voor Valesca Ampoorter zit er geen korte break in, zij kreeg begin deze week een telefoontje van de bondscoach. De 18-jarige centrale middenvelder is opgenomen in de selectie van de Red Flames.

Danny Van Hecke

“Het was een geweldige verrassing toen de bondscoach me belde”, klinkt het bij marketingstudente Ampoorter. “Ik was superblij, maar had die selectie niet zien aankomen. Ik doe gewoon altijd heel hard mijn best. In alles, in mijn studie, in de omgang en in het voetbal, uiteraard. Blijkbaar is dat opgevallen en ik hoop volgende week mijn eerste cap te verzamelen.”

“Ik maakte wel al deel uit van de Red Flames U19 en speel met die ploeg nog het EK U19 later dit jaar. Intussen mag ik mee met de grote meisjes. Voeten op de grond houden en veel ervaring opdoen zijn de belangrijkste opdrachten. Hopelijk kom ik dit weekend blessurevrij door.”

Succesformule

“Voor de eindronde moeten we nog drie keer spelen en we willen de play-offs in poleposition ingaan”, zegt Ampoorter. “In Mechelen wacht eerste hindernis. Thuis pakten we vlot de zege, maar in de terugronde staat elke ploeg sterker. Bovendien beschikken ze met Ellen Charlier en Lisa Van Hentenrijck over twee stevige verdedigers, met een verleden bij OHL.”

“Tegen AA Gent pakten wij vorig weekend stevig uit. We scoorden vroeg en waren meteen gelanceerd. Gent plooide te ver terug. Elke ploeg heeft zijn sterke punten en ook zijn zwaktes. Die moet je als tegenstander kunnen vinden en uitbuiten. Wij moeten vanuit onze eigen kwaliteiten spelen en de tegenstander ons spel opleggen. Dat is dit seizoen onze succesformule en die moeten we aanhouden.”

Toekomst

Hoe zit het met Ampoorters toekomst? “Die ligt nog een tijdje bij OH Leuven. Of ik nu international ben of niet, OHL is top en hier voel ik me goed. Zoals ik daarstraks al zei, ik hou beide voeten op de grond, maar heb wel titelambities dit seizoen.”

Aangeboden door onze partners