Britse man ziet via babycam hoe vrouw en baby moeten vluchten voor aardbeving

Reddingswerkers zoeken overlevenden in ingestorte gebouwen in Adana© AP

De Britse man Lemi was veilig en wel in Istanbul, toen de eerste aardbeving zondagnacht Turkije trof. Maar zijn vrouw en kind verbleven bij familie in de stad Adana, nabij het epicentrum van de aardbeving. Vanop honderden kilometers afstand zag hij via de babymonitor hoe het huis begon te daveren en hoe zijn vrouw met hun baby op de vlucht sloeg. “Je bloed bevriest”, zo beschreef hij de helse ervaring.

Janne EijckmansBron: The Sun, The Mirror, Hull Live

De Britse Lemi, die als bewaker werkt voor de Turkse eigenaar Acun Ilicali van voetbalploeg Hull City, verbleef in Istanbul op het moment van de aardbeving, ver weg van zijn vrouw Victoria en hun dochtertje Katelyn. Van 535 mijl (zo’n 860 km) verderop keek hij hulpeloos toe op de babycam hoe de aardbeving bij hen toesloeg.

Lemi beschreef wat hij zag aan Hull Live. “Je hoort een grote knal. De baby wordt wakker en de hond blafte al 10-15 seconden eerder. Vicky wordt wakker, pakt Katelyn en rent naar beneden. Je hoort het hele gebouw piepen en dat tikkende geluid. Als je ernaar kijkt, bevriest je bloed.”

Meteen nadat zijn vrouw hem de beelden doorstuurde, ging Lemi een auto huren en vertrok hij naar Adana. Na zijn 12 uur lange rit bereikte hij de stad en kon hij met zijn vrouw, dochter en de grootouders herenigd worden. Samen trokken ze naar de stad Mersin, waar de situatie iets beter is. Ze proberen zich nu warm te houden en aan eten te geraken met de hulp van vrienden die een fundraiser opstartten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten