Voetbal 2de provinciale A

Degradatiestrijd in 2A geeft nog niet al z’n geheimen prijs, maar na Winkel B zitten ook Geluwe en Beselare stilaan in nauwe schoentjes: “Het wordt tijd dat we kleur bekennen”

Geluwe en Beselare geven zich nog niet gewonnen.© Bart Vandenbroucke

Na een weekend waarin de zes kelderploegen in tweede provinciale A elkaar bekampten, ziet het er voor drie ploegen stilaan benauwd uit, maar ook de drie andere zijn - gezien de precaire situatie van enkele West-Vlaamse ploegen in derde afdeling - nog lang niet zeker van het behoud.

Fons Vandewynckele

Het lot van Winkel Sport B (13 punten) lijkt al even bezegeld, maar de hekkensluiter sleepte vorig weekend wel nog een 0-0-gelijkspel uit de brand tegen SK Geluwe, derdelaatste met 19 punten. “We hadden op meer gerekend”, bekent Geluwe-voorzitter Kevin Vermont. “Gebrek aan inzet kunnen we onze jongens in geen geval verwijten, maar wie niet scoort, kan ook niet winnen. Ondanks onze weinig rooskleurige situatie geven we ons nog niet gewonnen. We zullen er alles aan doen om minstens drie ploegen achter ons te houden. Zondag op het veld van Nieuwkerke zou een zege ons goed uitkomen.”

Tussen Winkel B en Geluwe staat nog EVC Beselare (17 punten), dat met 3-2 verloor op Beveren-Leie. “We moeten de feiten onder ogen zien: met 1 op 15 zijn we niet goed bezig”, weet voorzitter Damien Hauspie. “We hadden op meer gehoopt, want op Zwevegem na speelden we tegen vier rechtstreekse concurrenten. Trainer Mike Dewitte valt niks te verwijten, maar ik stel me vragen bij de mentaliteit van sommige spelers. Of we degradatie als een drama zouden ervaren? Er bestaan ergere dingen, maar ik speel toch liever in een mooie reeks als tweede met veel derby’s dan in derde. Er is nog niks beslist, maar het wordt tijd dat we kleur bekennen. Te beginnen zaterdag tegen Avelgem.”

Lot nog in eigen handen

SK Beveren-Leie won dus met 3-2 van Beselare en telt 23 punten. “We zijn al zeven wedstrijden ongeslagen”, zegt Jensie Christiaens. “Na een barslechte start hebben we net op tijd onze goede benen teruggevonden. Voetballend moesten we voor niemand onderdoen, maar ons goede spel omzetten in doelpunten bleek net iets te moeilijk. Intussen zijn we bezig aan een sterke remonte. Zondag op Moorsele willen we doorgaan op ons elan. Ik ben er zeker van dat het goedkomt.”

Intussen ook met 23 punten staat BS Geluveld, dat vorig weekend met 3-0 de maat nam van Vlamertinge. “Die drie doelpunten tegen Vlamertinge zijn hoopgevend, want inzake efficiëntie waren we dit seizoen te vaak ondermaats”, zegt Jens Claeys. “Uiteraard is er een groot verschil tussen derde en tweede provinciale, waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. Het is zeker niet onze bedoeling om na één jaar tweede weer naar derde te moeten. Zondag zijn we niet kansloos op Bissegem, dat de jongste weken minder bezig is.”

Verrassende naam in de degradatiestrijd is die van SK Vlamertinge (23 punten), dat met 3-0 de boot in ging bij Geluveld en intussen afscheid nam van T1 Patrick Van Hoof. “Dat we op Geluveld een slechte zaak deden, hoeft geen betoog”, weet sportief verantwoordelijke Yannick Platteeuw. “Het woord en de daad is nu aan de spelers. Zij moeten opstaan en knokken voor ieder punt. Te beginnen zondag op het veld van buur Poperinge. We hebben ons lot nog altijd in eigen handen, maar we zullen er wel de mouwen moeten voor opstropen.”

Aangeboden door onze partners