Voetbal 1ste provinciale Excelsior Mariakerke

Damir Mirvic (40) is bij Excelsior Mariakerke aan zijn laatste maanden toe als voetballer: “Het is mooi geweest”

Damir Mirvic over het tegenvallende seizoen van Mariakerke: “We mogen de moed niet opgeven, want we hebben echt wel voldoende kwaliteit om het behoud veilig te stellen.”© Nic Declercq

Mariakerke -

Excelsior Mariakerke blijft op de sukkel. Vorig weekend werd nog maar eens verloren, nu voor eigen publiek van SK Munkzwalm. Hierdoor blijft Mariakerke op de dertiende plaats hangen, net boven de degradatiezone. “We zullen een hecht blok moeten blijven vormen en vanuit de organisatie zullen we blijven knokken”, beseft Damir Mirvic dat het tij snel moet keren.

Stefan Smet

Damir Mirvic maakte vorig weekend nog de aansluitingstreffer in de 84ste minuut, maar toen Munkzwalm in de slotminuut nog een derde keer scoorde, was de nieuwe nederlaag onvermijdelijk. “Eerst miste ik nog een strafschop, de bal belandde op de paal”, zegt een zuchtende Damir Mirvic. “Het zit ook gewoon niet mee. De bezoekers scoorden heel fraai de 0-1, die bal ging heerlijk in de winkelhaak en na rust kregen we ook enkele kansjes op de gelijkmaker. We namen risico’s en slikten zo de 0-2. Na mijn aansluitingstreffer mocht ik het nog vanop de stip proberen, maar zoals wel vaker dit seizoen, kenden we pech. Bovendien missen we ook heel veel jongens door blessures. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Toch mogen we de moed niet opgeven, want we hebben echt wel voldoende kwaliteiten om het behoud veilig te stellen.”

Mariakerke slaagt er dit seizoen maar niet in om enige regelmaat in de prestaties te krijgen. Hierdoor blijft Excelsior nu al meer dan een maand kamperen rond de dertiende plek in de rangschikking. “Er zat tegen Munkzwalm meer in, maar je kunt er ook niet omheen dat zij een sterk geheel hebben en wij realistisch moeten zijn en gewoon match per match blijven werken.”

Van paniek is er absoluut nog geen sprake in Mariakerke, maar Damir Mirvic is ook wel heel nuchter en beseft dat er best snel punten worden gesprokkeld. “We staan onder ons niveau geklasseerd, maar we hebben dit seizoen ook al bijzonder veel pech gekend. In onze situatie is een puntje altijd welkom, maar we zouden ook eens enkele overwinningen op rij moeten boeken. Dat zou ons extra zuurstof geven.”

Afscheidsmatch

“We blijven elkaar evenwel steunen en vooruit kijken”, geeft Mirvic de strijd nog niet op. “Natuurlijk hebben we dit seizoen al te vaak wat foutjes gemaakt en qua efficiëntie is er zeker ruimte voor progressie. Iedereen werkt keihard, maar we missen een killer in de zone van de waarheid. We zullen een hecht blok moeten blijven vormen en vanuit de organisatie moeten we blijven knokken. We kunnen sowieso beter en dat moeten we nu ook bewijzen.”

Het zijn trouwens de laatste maanden in de actieve loopbaan van Damir Mirvic. “Op 30 april staat mijn afscheidsmatch geprogrammeerd: we nemen het voor eigen publiek op tegen HRS Haasdonk. Het is mooi geweest. Ik ben 40 jaar en dan sukkel je stilaan toch met wat met kleine kwaaltjes. Mijn twee zonen spelen nu ook voetbal en ik wil er ook graag meer voor hen zijn. Toch blijf ik volgend seizoen wellicht actief bij Mariakerke, maar niet langer als speler. (lacht) Normaal zal ik dan ook bij Racing Gent nog actief zijn als jeugdcoach. Voetbal blijft hoe dan ook een belangrijk deel van mijn leven.”

Aangeboden door onze partners