Voetbal Superleague AA Gent - Eendracht Aalst

Jorn Van Ginderdeuren staat met AA Gent dicht bij deelname aan Play-off 1: “Thuis winnen van Eendracht Aalst en rekenen op puntenverlies van SV Zulte Waregem tegen Standard Luik”

Jorn Van Ginderdeuren: “We blijven sterk geloven in een plaats in de top zes en deelname aan Play-off 1.”© Nic Declercq

GENT -

In de Superleague blijft het een spannende strijd voor de zesde plaats tussen AA Gent en SV Zulte Waregem. “Het zou voor ons zeer leerrijk zijn om aan Play-off 1 deel te nemen. De motivatie en gretigheid op de trainingen zouden ook fors hoger liggen”, zegt de Gentse coach Jorn Van Ginderdeuren.

Johan Polet

De Buffalo’s staan op de vijfde plaats en tellen vijf punten meer dan de fusieploeg die één wedstrijd minder heeft gespeeld. AA Gent krijgt vrijdag het bezoek van het bescheiden Eendracht Aalst en trekt op de slotdag naar Sporting Anderlecht. SV Zulte Waregem neemt het nog op tegen Standard Luik (zaterdag), Sporting Charleroi en Eendracht Aalst.

“Wij verwerkten deze week de 6-1 nederlaag van afgelopen zaterdag bij competitieleider OH Leuven”, vertelt Jorn Van Ginderdeuren. “We waren vooreerst niet gelukkig met enkele scheidsrechterlijke beslissingen. We incasseerden al na dertig seconden een eerste doelpunt na een scheidsrechterlijke dwaling. Thuisaanvalster Ella Van Kerkhoven (ex-AA Gent) en Nia Elyn botsten met hun hoofd tegen elkaar. Iedereen stopte met voetballen wegens de zware botsing tussen die twee speelsters, maar de ref verzuimde om het spel stil te leggen. Marie Detruyer trapte de bal ongehinderd in doel. De scheidsrechter gaf tijdens de rust toe dat hij de partij had moeten onderbreken. Op die manier lag ons wedstrijdplan al vroeg aan diggelen. Twintig minuten later incasseerden we een tweede ongelukkige treffer. De bal belandde via de rug van de ref bij Ella Van Kerkhoven die de voorsprong OH Leuven verdubbelde.”

“We konden enkele malen tegen prikken, maar vaak was de laatste voorzet niet voldoende zuiver of we maakten in de beslissende zone de foute keuze. We konden tot halfweg in de tweede helft alles goed belopen, maar nadien liepen de batterijen stilaan leeg. We incasseerden nog vier doelpunten tegen een sterke ploeg die veel te vroeg in de wedstrijd in een comfortabele positie zat.”

Scherprechter in titelstrijd

“We blijven sterk geloven in een plaats in de top zes en deelname aan Play-off 1. We zijn hiervan verzekerd als wij winnen van Eendracht Aalst en SV Zulte Waregem op eigen veld niet wint van Standard Luik. Les Rouchettes wonnen woensdag de uitgestelde thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem met 4-0. We hopen dat zij dit resultaat zaterdag kunnen herhalen. Bij een zege van SV Zulte Waregem hebben wij ons lot niet meer in eigen handen. SV Zulte Waregem neemt het in haar laatste twee wedstrijden op tegen Eendracht Aalst en Sporting Charleroi wat zes punten op zes moet opleveren.”

“Het zou voor ons zeer leerrijk zijn om aan Play-off 1 deel te nemen. We zouden hiermee ons doel bereikt hebben en kunnen in iedere wedstrijd zonder veel druk aan de aftrap komen. We zullen proberen het iedere topploeg moeilijk te maken en misschien scherprechter in de titelstrijd te spelen. De motivatie en gretigheid op de trainingen zouden ook fors hoger liggen. Het is uitdagender en leuker om ieder weekend tegen een topploeg als OH Leuven of Sporting Anderlecht te spelen dan naar WS Woluwe of Sporting Charleroi te trekken. Wij moeten ons nu vooral focussen op de partij tegen Eendracht Aalst waartegen we met minder dan een overwinning niet tevreden kunnen zijn.”

Aangeboden door onze partners