Rohan Dennis stopt eind dit jaar met wielrennen: “Het wielrennen heeft me veel gegeven, maar dit is zeker mijn laatste jaar”

© AFP

Rohan Dennis zet eind dit seizoen een punt achter zijn wielerloopbaan. Dat maakte de 32-jarige Australiër vrijdag bekend op Instagram. Dennis is een tweevoudig wereldkampioen tijdrijden. Vorige maand won hij nog een rit in de Tour Down Under.

Jeroen De Pauw

Dennis begon zijn post op sociale media met een ode aan zijn vrouw Melissa. Nadien volgde een dankwoord voor de wielersport. “Het wielrennen heeft me veel gegeven en ik zal altijd dankbaar blijven”, zo klonk het. “Ik heb nog een lang seizoen voor de boeg, maar het zal zeker mijn laatste zijn als prof.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Twee wereldtitels

Dennis is bezig aan zijn tweede seizoen bij Jumbo-Visma, de Nederlandse ploeg van Wout van Aert. Voordien verdedigde hij ook de kleuren van de Amerikaanse teams Garmin-Sharp (2013-2014) en BMC (2014-2018) en was hij actief bij Bahrain-Merida (2019) en het Britse INEOS (2020-2021).

Naast zijn twee wereldtitels tegen de chrono won de Australiër ook tijdritten in de Tour (2015), de Giro (2018) en de Vuelta (2x in 2018).

Dennis (r) veroverde brons op de Olympische Spelen van Tokio.© Getty Images

Aangeboden door onze partners