Voetbal 3de Provinciale C Wilskracht Idegem - EC Oudenhove

Trainer Bart Verplancke klampt zich met Wilskracht Idegem vast aan een strohalm: “Zolang er leven is, is er hoop”

Hoewel de degradatie wenkt voor Wilskracht Idegem, blijft de boodschap van trainer Bart Verplancke duidelijk: “Zolang het behoud mathematisch mogelijk is, geven we de moed niet op.”© FDG

Idegem -

Wilskracht Idegem is niet het lelijke eendje van derde provinciale. In de andere reeksen totaliseren Zomergem, Olsene en Meerdonk nog minder punten. In derde C spartelt rode lantaarn Wilskracht om het hoofd boven water te houden. Mathematisch kan het nog, maar enkel de grootste optimisten geloven dat men het tij alsnog kan keren. Twee thuiswedstrijden op rij bieden mogelijkheden om de waakvlam te versterken.

Freddy De Geest

“We geven de moed niet op. Zolang er leven is, is er hoop”, opent trainer Bart Verplancke het gesprek. Verplancke, die Michelbeke en Nederhasselt trainde, werd pas binnengehaald toen de eerste competitiewedstrijd zich al aandiende. De speler-trainer stapte op. “De hele voorbereiding heb ik gemist. In de eerste vijf wedstrijden speelden we drie keer gelijk. We hielden VV Horebeke (1-1), nu tweede in de stand, in bedwang. Tegen Michelbeke (2-2) lieten we in het slot nog een driepunter liggen. We verdienden minstens een zevental punten meer. Was dat gelukt, dan schreven we nu een ander verhaal. Een te smalle kern betekent dat we soms trainingen moeten schrappen, omdat er te weinig volk aanwezig is. Zo red je het niet in derde provinciale. Conditioneel zijn we niet in orde en dat kan ook niet aangezien we onvoldoende trainen. Vaak spelen we een goede eerste helft, maar gaan we na de rust kopje onder.”

Mirakel nodig voor redding

Zondag ontvangt Idegem EC Oudenhove, een week later is RR Breivelde-Zottegem te gast in Idegem. “Op een forfaitzege tegen FC Kluisbergen na smaakten we nog niet het genoegen van een overwinning. Een mirakel kan ons redden, maar daar geloven weinig mensen in. We moeten ons stilaan bij het onvermijdelijke neerleggen. Ooit speelde Wilskracht in tweede provinciale. Vorig seizoen was het ook maar net met de hakken over de sloot. We klampen ons vast aan een strohalm, omdat het gerucht de ronde doet dat niet enkel Sparta Bevere de handdoek zou gooien. Anderzijds is het nu de hoogste tijd om te herbronnen, de club eens te resetten en desnoods in vierde provinciale met een propere lei te herbeginnen.”

“De huidige spelersgroep samenhouden, is nu het eerste streven. Met enkele gerichte transfers willen we proberen om de kern te versterken. Dit seizoen begon met een wanklank en dat draag je de rest van het seizoen mee. Week na week staan we in de hoek waar de klappen vallen. We moeten voor een stevige fundering zorgen waarop we kunnen verderbouwen. Capituleren doen we pas indien het behoud mathematisch niet meer mogelijk is. Bij veel ploegen staat het water aan de lippen. Er kunnen nog rare dingen gebeuren”, blijft de Idegemse trainer hoopvol ondanks de weinig rooskleurige positie waarin zijn ploeg zich bevindt.

Aangeboden door onze partners