De Roover (N-VA): “Onvergeeflijk dat regering De Croo niets doet tegen belastingdruk”

© BELGA

N-VA-fractieleider Peter De Roover is niet te spreken over de uitspraken van Egbert Lachaert (Open VLD) over de aangekondigde fiscale hervorming. De voorzitter van de Vlaamse liberalen zegt te passen voor een “vestzak-broekzakoperatie” waarbij de lasten op arbeid worden verlaagd, maar andere voordelen dan weer worden teruggeschroefd. “België is een van de landen met de hoogste belastingdruk in Europa. Eerst de inspanningen van de regering Michel I ongedaan maken en vervolgens een volledige legislatuur fiscaal weinig tot niets ondernemen voor de hardwerkende burger? Dat is onvergeeflijk”, zegt De Roover.

gjsBron: BELGA

In een interview met deze krant zegt Lachaert wel een eerste stap naar een grote hervorming te willen zetten, om die dan na 2024 uit te rollen. Hij noemt het uitdoven van de crisisbelasting. “Maar de grote hervorming waar je de mensen blij mee gaat maken - en waarmee je minder belastingen heft - is voor later.” Op Twitter ontkent Lachaert evenwel dat hij de fiscale hervorming van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) nu al begraaft.

LEES OOK. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert ergert zich aan de stilstand in Vlaanderen: “We krijgen hier bijna niets meer van de grond”

“Dat de ene economische hervorming na de andere uitdraait op verwaarloosbare minideals is natuurlijk geen verrassing als je in zee gaat met de PS op basis van een vaag regeringsakkoord”, reageert N-VA-fractieleider De Roover. “Maar nu wordt Vivaldi ook op dit terrein het synoniem van stilstand. België is een van de landen met de hoogste belastingdruk in Europa. Eerst de inspanningen van de regering Michel I ongedaan maken en vervolgens een volledige legislatuur fiscaal weinig tot niets ondernemen voor de hardwerkende burger? Dat is onvergeeflijk.”

Volgens De Roover maakt de regering het onmogelijk om een fiscale hervorming door te voeren die het arbeidsinkomen minder belast door een gebrek aan hervormingen van de arbeidsmarkt.

Aangeboden door onze partners