Billie Eilish en familie krijgen bescherming tegen inbreker

© Geert Van de Velde

Een 39-jarige man heeft een omgangsverbod van vijf jaar gekregen nadat hij vorige maand zou hebben getracht in te breken in de woning van de ouders van Billie Eilish.

Tom Vets

De rechter bepaalde dat de man de komende tijd minstens 90 meter uit de buurt moet blijven van de papa en mama van de bekende zangeres, maar ook uit die van haar broer, songwriter Finneas. Voorts is het hem niet meer toegestaan om via sociale media op alle mogelijke wijze contact te zoeken met de zangeres, en mag hij niet meer in de buurt komen van haar werk of haar auto. Als dat toch zou gebeuren kan men overgaan tot onmiddellijke arrestatie.

Het is overduidelijk dat de man psychische problemen heeft. Hij heeft al meermaals getracht zijn liefde te verklaren aan de 21-jarige zangeres die daar uiteraard niet mee gediend was. Aan de rechter liet de zangeres via haar advocaat weten dat ze door de acties van de man zich niet meer veilig voelde telkens ze haar ouders wilden bezoeken.

Uit de documenten van de rechtbank bleek ook dat de politie al vijf keer werd opgetrommeld om in te gaan tegen de ongewenste bezoekjes van de man. Tot een directe ontmoeting met zijn idool is het evenwel nooit gekomen.

Aangeboden door onze partners