Voetbal 1ste nationale Mandel United - KVK Ninove 1-2

Mandel verliest cruciale zespuntenmatch om het behoud: “We mogen nog niet opgeven”

Lucas Kalala wil voorbij Hasan Ozkan.© Bart Vandenbroucke

Mandel United heeft zaterdag de kans laten liggen om dichter in de buurt van een niet-degradatieplaats te komen. De Izegemnaars kwamen via Mujangi-Bia vroeg op voorsprong tegen rechtstreeks concurrent KVK Ninove, maar slikten in de toegevoegde tijd nog de fatale 1-2.

Koen Verdruye

Na de thuiszege van vorige week tegen Antwerp B was er weer hoop in de Skyline Arena. Winst tegen Ninove had Mandel weer helemaal in de strijd om het behoud kunnen brengen. De vroege goal van Geoffrey Mujangi-Bia wakkerde die hoop nog meer aan, maar na de rust ging het mis. De ploeg zakte ineen als een pudding en opnieuw lagen individuele foutjes aan de basis van de kwalijke nederlaag.

Na een paar weken blessureleed kon Jan Verhaest weer zijn plaats innemen. “Ik liep op training een verstuikte teen op. Ik had last bij het stoppen en draaien. Nu gaat het veel beter en kan ik weer voluit gaan”, aldus Verhaest. “Ninove was een match die we moesten winnen, maar individuele foutjes leidden weer de nederlaag in. Dat komt door een gebrek aan ervaring en automatismen. Er is nog tijd nodig, maar die is er helaas niet echt. Dit is zuur, maar er zijn nog altijd veertien matchen. Met onze aanwinsten zijn we sterker geworden, we mogen dus nog niet opgeven. Punten zullen we zeker nog pakken. De toekomst zal uitwijzen of het voldoende zal zijn om minstens drie ploegen achter ons te laten.”

Aangeboden door onze partners