Vrouwenvoetbal  Super League  RSC Anderlecht Ladies

Mariam Toloba, dit seizoen vaker op de bank dan haar lief is, stelt zege veilig voor Anderlecht Ladies: “De coach heeft zijn visie op de zaken en uiteindelijk bepaalt die ook, hè”

Stefania Vatafu, die hier voorbij Fleur Pauwels van Genk dribbelt, schoot nog een vrije trap tegen de paal.© Kms

De vrouwen van Anderlecht deden vrijdagavond wat ze moesten doen en hielden de punten thuis tegen een moedig aanklampend Genk. Mariam Toloba, die dit seizoen vaker op de bank zit dan haar lief is, stelde met de 2-0 de drie punten helemaal veilig.

Wim Redant

Anderlecht nam voor eigen volk het heft meteen in handen. Marie Minnaert zette zich door en brak de ban door de bal over Genk-keeper Aukje Van Seijst te liften. Een vrijschop van Stefania Vatafu strandde nog op de paal, zodat het heel langs spannend bleef. Met een verwoestende knal vijf minuten voor tijd bracht de 23-jarige Toloba, net daarvoor ingevallen, zekerheid. “Ik ben tevreden dat ik met mijn doelpunten de ploeg heb kunnen helpen, daar draait het in eerste instantie om”, sprak Toloba. “In de titelstrijd met OH Leuven komt het erop aan om zo weinig mogelijk steken te laten vallen. We draaien een goed seizoen, maar het kan altijd nog beter. We verloren wat onfortuinlijk van OH Leuven in de competitie, maar bewezen in de onderlinge duels dat we niet bang hoeven te zijn. Het komt er vooral op aan om de focus te bewaren. De drive is alvast aanwezig om die zesde landstitel op rij te pakken. We beschikken over veel ervaring en hebben dit seizoen opnieuw stappen voorwaarts gezet.”

Toloba zelf wordt dit seizoen vaak gebruikt als supersub en kan moeilijk verhullen dat ze het daar moeilijk mee heeft. “Mijn transfer van AA Gent naar Anderlecht was de voorbije twee jaar een succes. Ik was een vaste waarde en we pakten twee landstitels. Dit seizoen zit ik heel vaak op de bank, al wil ik daar geen polemiek over starten. De coach heeft zijn visie op de zaken, ik heb mijn visie. En uiteindelijk is het de coach die bepaalt, hè. Tegen Genk kreeg ik na tachtig minuten mijn kans achter de spitsen, mijn geliefde positie. Het doet dan wel deugd om met een doelpunt een toegevoegde waarde te kunnen brengen. Dat geeft vertrouwen.”

Vrij weekend

Komende week geen competitievoetbal voor paars-wit, wegens interlands voor de Red Flames. Toloba: “We zitten in een goede flow met Anderlecht, waardoor een competitiebreak dus wel jammer is. Nu goed, onze Red Flames kunnen hun goede vorm natuurlijk wel verzilveren, terwijl de andere speelsters de batterijen kunnen opladen.”

Aangeboden door onze partners