Jérémy Doku ziet schot op de lat uiteenspatten na knappe actie, Rennes verliest kansloos in Toulouse

© AFP

Toulouse heeft zondagnamiddag op de 23e speeldag in de Ligue 1 Stade Rennes met 3-1 gevloerd na een sterke eerste helft. Jérémy Doku mocht nog eens starten en speelde een degelijke partij.

Bron: BELGA

Door drie goals in een tijdspanne van elf minuten lagen de Bretoenen geveld tegen het canvas: Rafael Ratao (26.), Zakaria Aboukhlal (27.) en Thijs Dallinga (37.) waren de kwelduivels van dienst.

Vlak voor rust toonde Jérémy Doku zich met zijn typische dribbel vanop links. Met zijn rechter wilde de Rode Duivel de bal in de verste hoek plaatsen, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Brute pech voor Doku, die voor het eerst sinds 11 januari nog eens aan een competitiematch mocht beginnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij het begin van de tweede helft toonde Doku zich weer. Deze keer glipte hij door de verdediging van Toulouse op rechts en dwong hij Anthony Rouault tot een owngoal: 3-1. Rennes kreeg weer wat hoop had nog meer dan een halfuur om de situatie om te keren, maar slaagde daar niet meer in.

Brecht Dejaegere droeg de kapiteinsband bij de thuisploeg en ging in de 78e minuut naar de kant. Zowel Arthur Theate als Jérémy Doku maakten de wedstrijd vol in het verliezende kamp.

Rennes verliest met 40 punten op de vijfde plaats in de rangschikking van de Franse hoogste voetbalafdeling stilaan voeling met de top 4. De kloof met het nummer vier Lens, waar Loïs Openda onder contract ligt, bedraagt zes punten en kan later op zondag nog verder oplopen. Toulouse kampeert met 32 punten op de tiende plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners