Voetbal 1ste provinciale Bierbeek - Mazenzele-Opwijk 3-1

Mazenzele-Opwijk moet rol bovenin lossen na nederlaag in topper: “Bierbeek was de betere ploeg, maar we hadden minstens een gelijkspel verdiend. We voelen ons bestolen”

Invaller Naten Kindekens (hier vierend met Joren Nijs) legde de 3-1-eindstand vast.© Vel

HO Bierbeek won zaterdagavond voor eigen volk de topper in eerste provinciale na een 3-1-zege tegen Mazenzele Opwijk. Dat zorgde voor heel wat frustratie bij de bezoekers, die wezen naar het scheidsrechterlijke trio als oorzaak van de 3-1-nederlaag.

Stefan Van De Weyer

© Vel

Na enkele mindere weken was Bierbeek vorige week met het kleinste verschil gaan winnen bij Out-Hoegaarden, nu volgde dus de bevestiging in een topper. “We speelden veel beter dan de voorbije weken, al was dat ook niet moeilijk”, sprak Joren Nys, die de 1-1 aanbracht. “Het was bij momenten heel slecht de laatste matchen. Gelukkig hadden we vorige week in Hoegaarden al vertrouwen getankt met die zege. Nu kwamen we gemotiveerd aan de aftrap. We wisten natuurlijk dat we bij winst een goede zaak konden doen en Mazenzele een beetje zouden terugslaan. Naar het kampioenschap kijken we na de voorbije weken niet meer. Niets moet nog, we leggen onszelf geen druk meer op. We waren in de openingsfase baas, maar kwamen na een counter wel op een 0-1-achterstand. In tegenstelling tot de voorbije weken zag ik het nu zeker nog goedkomen. Het werd ook snel 1-1 en die 2-1 voor de rust gaf ons een boost. In de tweede helft zetten we een goed blok neer en ondervonden we geen grote problemen meer.”

© Vel

Bij Mazenzele Opwijk was trainer Pieter Stevens ondanks de nederlaag trots op zijn ploeg. “Bierbeek begon steviger en we moesten het spel ondergaan, deels door de afwezigheid van titularissen Derick Gyimah (blessure) en Lucas Braet”, sprak Stevens. “Zo stonden er bij ons met Charles Shabani en Remko Spreutels twee jeugdspelers in basis. Al moest Spreutels al zeer vroeg in de wedstrijd naar de kant wegens een knie in de rug, maar de ref liet begaan. Wij kregen ook voor elke fout meteen geel. Zo leken we met 1-1 te gaan rusten, maar het scheidsrechterlijke trio dacht daar blijkbaar anders over. Onze keeper kwam in de zestien tussenbeide en duwde de bal buiten. De assistent gaf eerst teken dat het hoekschop was, maar omdat de tegenstrever viel, ging de bal toch op de stip. Onverklaarbaar! Net voor de rust scoren we dan zelfs nog de gelijkmaker, maar die werd afgekeurd. De keeper van Bierbeek ging onder de bal door, Bokila raakt de bal en duwt het leer over de doellijn. De keeper grabbelde hem vanachter de doellijn. Tot overmaat van ramp wordt Bokila ook nog onderuit getrapt. Je hoorde het zelfs tot op de tribunes. Iedereen verklaarde achteraf dat dit overduidelijk penalty was, maar de ref liet begaan. In de tweede helft namen we de bovenhand en kroop Bierbeek terug. We kregen enkele grote kansen en zagen nog een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Ook was er nog een handsbal in de Bierbeekse zestienmeter, maar ook hier kregen we geen penalty voor. We voelen ons bestolen. Bierbeek was de betere ploeg, maar we hadden minstens een gelijkspel verdiend.”

Aangeboden door onze partners