Laurens Sweeck boekt in Lille zesde seizoenszege: “Bevestiging van mijn goede seizoen”

© BELGA

Na zeges in Merksplas, Niel, de Beekse Bergen, Maasmechelen en Otegem heeft Laurens Sweeck z’n zesde overwinning van het seizoen beet in Lille. “Dit is een bevestiging van mijn goede seizoen”, sprak hij zondag na afloop.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Lars van der Haar reed een snelle openingsronde in Lille, enkele Sweeck wist aan te pikken en het duo maakte er daarna een mooie wedstrijd van. “Ik vond in Lars de ideale metgezel”, sprak hij in het flashinterview. “Hij reed ook voor z’n klassement en we werkten goed samen. Het was niet gemakkelijk omdat we al van in de eerste ronde in de aanval waren. Dat maakte het een lange cross, maar het draaide goed en ik ben blij dat ik het kon afmaken.”

Sweeck maakte het verschil in de slotronde. “Aan de balken? Nou, Lars sprong niet en daar kon ik één seconde pakken, dus ik wist dat ik daar op kop moest zitten. Dat lukte en daarna werd het moeilijk voor hem. Ik kon het tempo hoog houden en ben dan vol naar de finish gereden. Met succes. Hier ben ik blij mee. Ik plaats deze zege naast de andere overwinningen van dit seizoen. Het is voor mij de bevestiging van een heel goed seizoen dat nog niet voorbij is. Hopelijk kan ik nog wat laten zien.”

© BELGA

Van der Haar: “Moeite om de klus te klaren”

Lars van der Haar keek zondag vooral naar zichzelf na zijn tweede plaats in Lille. “Ik koerste misschien iets te graag”, gaf hij toe. “En daar verspeel ik de overwinning.”

Van der Haar etaleerde net zoals in Middelkerke z’n goede conditie, maar blijft met een tweede plaats met een troostprijs achter. “Ik was heel gretig in het begin, maar dat is ook logisch”, deed hij in het flashinterview uit de doeken. “Eli zat achter mij en ik dacht aan het klassement. Dus ik moest wel rijden. Dat vertelde ik ook tegen Laurens en we begrepen elkaar perfect. Het is leuk koersen met hem, hij wil ook altijd rijden, zonder te praten was er een goede verstandhouding.”

Sweeck maakte het verschil in de slotronde aan de balken. “Ik wist waar ik op kop moest zitten”, erkende de Nederlander. “Maar toch lukte me dat niet en liet ik het gebeuren. Het is een beetje tekenend voor de laatste weken, ik heb precies wat moeite om de klus te klaren. Ik was zeker niet de mindere van Laurens, maar hij was wat vinniger op het eind en ik wist het niet af te maken. Ik heb er geen verklaring voor, maar zo is het al een paar weken.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners