Voetbal 2de afdeling VV A  KSC Lokeren-Temse - RFC Wetteren 4-1

Van Moerzeke en Vermeiren bezorgen Lokeren-Temse vijftien op vijftien: “Het is nog veel te vroeg om victorie te kraaien”

Gert Van Walle (rechts) is sneller bij het leer dan Yenten Van Hoecke.© Geert De Rycke

De Lokerse kampioenentrein lijkt nu echt vertrokken. Ook in de derby tegen RFC Wetteren draaide de Lokerse scoremachine weer vlotjes en hield een sterke Francois Kompany achteraan de deur goed gesloten.

“Daarom is het des te jammer dat we toch nog dat tegendoelpunt slikten”, vertelde de Brusselaar na afloop. “Ik ben dus maar 95 procent tevreden. Ik denk dat het belangrijk is dat we achteraan elke week opnieuw proberen om de nul te houden. Als je ziet hoe het vooraan dezer dagen loopt dan is dat al de helft van het succes.”

Tegen Wetteren lieten Gil Van Moerzeke en Simon Vermeiren de bezoekende verdedigers, die wel heel veel ruimte lieten, in elk geval sterretjes zien. Doelman Steelant moest al na vijf minuten met de voet een actie van Van Moerzeke afhouden. Maar toen Vermeiren, op aangeven van Vercauteren en randje buitenspel, alleen kon doorgaan, legde hij de 1-0 wel in de voeten van zijn spitsbroeder. Van Moerzeke bleef de kansen opstapelen, maar ook missen. Aan de overkant moest Jelle Merckx één keer uithalen om Mitu van de gelijkmaker te houden.

Ook meteen na de rust kreeg Van Moerzeke twee open kansen om de score te verdubbelen. Maar nadat hij een verre bal van De Neve netjes aflegde in de voeten van Vermeiren stond het wel 2-0 en toen hij een actie van Van Walle verlengde en een nieuwe assist van Vermeiren kreeg, zorgde de Lokerse topscorer uiteindelijk toch nog voor een hattrick.

De enthousiaste fans rekenden op nog meer doelpunten, maar die kwamen er niet. Het was integendeel Yenten Van Hoecke die met een bal in de kruising aan de overkant de eer nog kon redden.

“Jammer maar laat ons toch vooral de vele kansen onthouden die we konden creëren, de vier doelpunten die we maakten en de sfeer die we in het stadion mochten ervaren”, aldus trainer Hans Cornelis. “We pakken nu vijftien op vijftien. Het is nog veel te vroeg om victorie te kraaien, maar ik ben wel tevreden zoals het nu loopt.”

Volgende week trekt Lokeren naar Torhout en nadien komt Sparta Petegem, stilaan de laatste titelrivaal voor de Waaslanders, naar Daknam.

Aangeboden door onze partners