Kangoeroes Mechelen doet slechte zaak voor top drie na tweede nederlaag op rij

Ook debutant Jordan Harris (wit) kon de Mechelse nederlaag niet voorkomen.© GOYVAERTS

Kangoeroes Mechelen liet zich zaterdagavond in de eigen Winketkaai verrassen voor Luik. Meteen de tweede opeenvolgende nederlaag voor de Maneblussers en met 10 op 17 lijkt de top twee niet meer haalbaar en moet het zelfs oppassen dat het niet uit de top drie valt.

Patrick Ceulemans

“Dit is een teleurstelling, maar ik wil niet overdrijven”, maant coach Kristof Michiels aan tot kalmte. “Zeker na het uitvallen van Brian Fobbs en nu ook van een ervaren speler als Jonas Foerts, zie ik in de club nu op sommige gezichten ongeloof. Maar we moeten iedereen in deze competitie respecteren. Ook Luik dat hier een verdiende zege realiseerde. Oké, we verliezen twee keer op rij zeer nipt en we moeten jonge kerels verder inpassen. Ook de nieuwe Amerikaan Jordan Harris moet zich integreren en dat vraag tijd. Ik wil in mijn selectie niet de kopjes naar beneden zien gaan. Maar we moeten de balverliezen onder controle krijgen. Deze wedstrijd waren dat er weer negentien stuks en dat is een probleem. Zeker omdat we steeds met snel basketbal willen uitpakken. Onze shots vielen ook niet. Als je dan gedomineerd wordt in de rebound, krijg je het moeilijk”, aldus coach Kristof Michiels.

Kangoeroes Mechelen nam nochtans de beste start en liep na 24-16 weg naar een 41-29-tussenstand. Luik liet niet begaan en knokte zich via Belgian Lion Kevin Tumba met 8 punten en 8 rebounds en vooral Angel Rodriguez terug in de partij: 43-39.

Slechts één punt verschil

De tweede helft bracht veel spanning. Wen Mukubu was sterk bij de Kangoeroes en kreeg steun van DeAndre Davis. Na drie kwarts stond het 65-63 in het voordeel van Kangoeroes Mechelen. In het laatste kwart nam de Waalse ploeg wel afstand. Jamelle Haggins en uitblinker Angel Rodriguez, in totaal goed voor 31 punten en 9 assists, hielden de Luikse ploeg dan ook op voorsprong en zorgden na een thriller voor een nipte zege.

Voor Kangoeroes Mechelen meteen de zevende nederlaag van het seizoen. Dat de Mechelaars in een mindere periode zitten, is dan ook duidelijk. In de laatste zeven wedstrijden verloor maar liefst vier keer. Na de wedstrijd van zaterdag tegen Charleroi volgt een er een interlandbreak. De Elite Gold begint pas op 3 maart zodat Kristof Michiels en zijn sportieve staf kunnen herbronnen en paar spelers zoals Jonas Foerts kunnen recupereren.

Kangoeroes Mechelen: Davis 19, Loubry 12, Van Buggenhout 8, Mukubu 17, Aririguzoh 8, Harris 9, Mennes 0, Palinckx 11, Kotrulja 0, Tshimanga 0.

Aangeboden door onze partners