Voetbal 3de afdeling VV A 

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING VV A: Top drie rukt zich verder los, zesde zege op rij voor Eendracht Aalter

Eendracht Elene Grotenberge kreeg in de slotfase alsnog het deksel op de neus.© Kms

De opmars van Eendracht Aalter lijkt niet te stoppen. De ploeg van trainer De Zutter pakte tegen Anzegem haar zesde zege op rij. Bovenaan kon van de top drie enkel VW Hamme winnen. Zij zonderen zich samen met Voorde-Appelterre en Overijse verder af.

Ivan Elegeert

“Ik ben blij met de reactie van mijn team na de gemiste periodetitel vorige”, vertelde Hamme-trainer Kim Verstraeten na de winst van zijn spelers tegen rode lantaarn Eppegem dat één week eerder nog Jong Lede had wandelen gestuurd. VWHamme had de schaapjes voor de rust al op het droge. Onder impuls van het sterke middenveldduo Lokando – Penneman stond het toen al 2-0. Van Osselaer en Beau Ponnet lieten in het openingskwartier nog twee kansen liggen, maar op aangeven van Warre Ponnet kon Lokando toch scoren en op het halfuur lukte Van Osselaer met een listig hieltje de 2-0.

Leider FC Voorde-Appelterre kwam met een doelpunt van Gil Figys tegen KVE Drongen wel op voorsprong maar met een door de thuisploeg fel aangevochten strafschop zette Samini de bezoekers snel daarop op gelijke hoogte. Voorde blijft zo aan de leiding met één punt meer dan Overijse dat tegen Roeselare Daisel ook niet verder kwam dan een gelijkspel. Beide ploegen zonderen zich samen met Hamme wel verder af van de rest in de rangschikking.

Jong Lede liet zich tegen staartploeg Wervik geen tweede week op rij verrassen na de uitschuiver van vorige week tegen rode lantaarn Eppegem. De groenwitten boekten, dankzij een treffer van Favoreel, een zuinige maar verdiende zege en springen over Anzegem naar de vierde plaats.

Hoger Op Kalken kon na twee maanden wachten eindelijk nog eens thuis winnen. “Beide ploegen gingen voluit voor winst”, aldus sportief manager Ferry Baes. “Het werd een wedstrijd met veel kansen die alle kanten uit kon. Enzo Neve bracht ons kort voor rust op voorsprong. De bezoekers profiteerden van een misverstand in onze achterhoede om gelijk te stellen. Nadien ging iedereen op zoek naar winst. Brecht Cnockaert deed de balans uiteindelijk in ons voordeel kantelen.”

Ook Avanti Stekene kon voor het eerst dit jaar nog eens winnen. Verspeeten en Verstraeten zorgden voor de 2-0-ruststand, Melens legde de 3-0-eindstand vast.

Eendracht Aalter domineerde tegen Anzegem al voor de rust maar de roodwitten konden pas na de koffie het verschil maken. Vercauteren (2) en Janssens zorgden voor de doelpunten. “Achttien op achttien en een doelpuntensaldo van 15-4 uit de voorbije zes wedstrijden, we leven op een wolk”, klonk het aan de E40.

Eendracht Elene Grotenberge leek bij Wolvertem-Merchtem op weg naar een billijke puntendeling tot de thuisploeg in de slotminuut toch nog kon scoren. Daardoor lopen Aalter en Drongen, dat wel punten pakten, verder uit op de blauwwitten.

Aangeboden door onze partners