Arnaud De Greef antiheld bij Voorde-Appelterre met gemiste en veroorzaakte strafschop én rode kaart: “Ik werd twee keer gestraft”

Voorde-Appelterre kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Drongen.© Gregory Van Gansen

Appelterre -

Leider Voorde-Appelterre raakte niet voorbij Drongen (1-1), maar behoudt één punt voorsprong op Tempo Overijse dat eveneens struikelde. Arnaud De Greef miste een strafschop en veroorzaakte een penalty waarbij de aanvoerder als klap op de vuurpijl werd uitgesloten.

Wim Redant

Voor nagenoeg 300 kijkers verdedigde een gehavend Voorde-Appelterre zijn leidersplaats. Coach Bart De Durpel miste met Senne Machtelinckx en Rob Van Der Wilt twee geschorsten. Michiel Lepage belde zondagochtend af wegens een koortsaanval en Mo Allachi haakte tijdens de opwarming af met een spierletsel. Daardoor werd Simon Van Mossevelde aan de aftrap gedropt terwijl zestiende man Glenn Makoun het wedstrijdblad haalde.

De Drie zorgde voor de eerste dreiging, maar de Drongense doelman Frans was bij de pinken. De leider zwaaide de plak, maar Dhoore verlengde een hoekschop van Figys over doel. Na een doorsteekpass van Nerinckx mikte De Drie voorlangs. Na handspel van Ayala ging de bal op de stip, maar Kevin Frans pareerde de centraal getrapte strafschop van De Greef.

“Kevin Frans was mijn ploegmaat bij Deinze en wist dus dat ik mijn strafschoppen doorgaans in de hoek plaats”, vertelde aanvoerder Arnaud De Greef na afloop. “Daarom koos ik nu voor een knal door het centrum, maar Frans kon er nog met een handje bij.”

Na rust bracht Dhoore gemeten Figys in stelling en de Appelterse draaischijf zorgde voor een verdiende voorsprong. Op aangeven van Figys kopte Van Mossevelde over. Op het uur plofte een schot van dichtbij op de hand van De Greef die zich niet enkel bestraft zag met een strafschop, maar ook door een tweede gele kaart. Samimi zette de strafschop om.

“Ik werd twee keer gestraft”, aldus De Greef. “Ik begrijp dat de bal op de stip ging nadat ook wij een strafschop kregen. Mijn eerste gele kaart was terecht na een professionele fout. Mijn tweede geel karton was onterecht, want het ging om een aangeschoten bal en dus onvrijwillig handspel. Als klap op de vuurpijl mis ik nu ook de topper op Overijse.”

“Niet consequent”

Herleid tot tien ging de fusieclub nog op zoek naar de zege, maar Sese Movoto kopte een voorzet van Dhoore over. “Met tien wisten we dat het moeilijk zou worden”, stelde thuiscoach Bart De Durpel. “Ik kan dan ook leven met het gelijkspel. Het was wel niet consequent dat de ref bij de eerste strafschop geen geel trok en bij De Greef wel.”

De Drongense T1 Jürgen Van Opstaele was in zijn nopjes. “Via tactische discipline bleven we overeind, terwijl we ook wel een paar keer door het oog van de naald kropen”, aldus de coach. “Een gewonnen punt dus.”

Aangeboden door onze partners