Voetbal 1ste nationale Mandel United

Jonge Fransman Mathéo Vroman ruilde topploeg La Louvière in voor staartploeg Mandel United: “Hier kan ik tenminste minuten maken”

Mathéo Vroman verliest dit kopduel van Stef De Backer in de met 1-2 verloren zespuntenmatch tegen Ninove.© Bart Vandenbroucke

De jonge Fransman Mathéo Vroman moet als linker winger helpen om Mandel United alsnog in eerste nationale te houden. Hij miste zijn rentree tegen Antwerp B niet en ook zaterdag tegen Ninove was hij belangrijk. Vreemd was zijn wissel, want zonder Vroman gaf Mandel de match nog helemaal uit handen: 1-2. “Dit was een klap voor de ploeg, maar de strijd is nog niet gestreden.”

Koen Verdruye

Op een voorzet van Mathéo Vroman kon Mujangi-Bia Mandel United zaterdag tegen Ninove op voorsprong brengen. Zijn wissel even later in de match was geen toeval. “Ik had er eigenlijk zelf om gevraagd omdat ik mij in de week niet zo goed had gevoeld en wat ziekjes was geweest. Ik vond het daarom beter dat er iemand mijn plaats innam om die voorsprong te verdedigen. Helaas mocht het niet zijn en slikten we in de toegevoegde tijd nog die enorm zure tweede tegengoal.”

Niemand bij Mandel stak het zaterdagavond onder stoelen of banken. “We deden gewoon een slechte zaak en zullen deze week de koppen bij mekaar moeten steken om hier weer uit te geraken. Maar net zoals we vorige week geen victorie kraaiden na de zege, moeten we nu ook niet in zak en as gaan zitten na deze nederlaag. Dit was een klap voor de ploeg, maar de strijd is nog niet gestreden. Er zijn nog veertien matchen en dus 42 punten te verdienen, en bovendien is de kloof nog overbrugbaar. Iedereen weet dat het moeilijk wordt, maar niet onmogelijk.”

Moeskroen

Mathéo Vroman is 21 jaar, werd geboren in het Franse Villeneuve d’Ascq en woont nu in de buurt van Rijsel. “Het is 45 kilometer rijden naar Izegem, dat valt nog mee dus.”

België is hem ook niet vreemd, want hij speelde in de jeugd bij Moeskroen. Hij stroomde door naar de beloften en speelde er vorig jaar samen met jongens zoals Laloux, Giunta en Calvin Dekuyper. “Het is leuk om ze hier weer te ontmoeten”, aldus Vroman. “Ik kende de coaches ook al goed van bij Moeskroen. Ik kon er goed opschieten met Mikhail Turi en zijn staf. Dat zij bij Mandel zaten, was ook een motivatie om naar hier te komen.”

Vroman is een aanvaller die op alle posities voorin uit de voeten kan en door Mandel werd overgenomen van la Louvière. “Ik vond RAAL na Moeskroen een mooie stap voor mij en ging er zelfs wonen. Dat was niet zo evident, want ik kende de streek niet. Maar ik vond het een mooi project en hapte toe. Spelen was echter moeilijk. Toen Mandel aanklopte, heb ik beslist om te gaan. Het is dezelfde reeks en hier kan ik tenminste minuten maken en mij tonen. Wat daarna volgt, zien we wel. Natuurlijk is dit niet waarvan je droomt als jonge gast en financieel valt er niet van te leven, maar ik vond dat ik dit moest doen voor zes maanden. Dan heb ik het tenminste geprobeerd. Nadien maak ik de balans op.”

Aangeboden door onze partners