Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Miss België inspireert Elewijt, volkstoeloop in Vissenaken en enkele aanvoerders missen een vergaderingske

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan de kassier van Vissenaken, die veel volk over de vloer kreeg voor de topper tegen Boutersem. De compensatiestrafschop, feit of fabel? En Miss België brengt Elewijt geluk.

Bart Devaere

1. Miss België inspireert Elewijt

Emilie Vansteenkiste, sinds dit weekend de nieuwe Miss België, kwam in de zomer nog de aftrap geven in Elewijt.© rr

KCVV Elewijt deed afgelopen weekend een erg goede zaak in de kelder van eerste provinciale. De mannen van voorzitter Rudy Bautmans gingen met 0-2 winnen bij rode lantaarn Rode-de-Hoek en kruipen met een zeven op negen stilaan uit het moeras. Met vijf ploegen achter zich is de club uit Zemst virtueel gered. Mogelijk waren de spelers geïnspireerd door een andere buitengewone Elewijtse prestatie van dit weekend. Emilie Vansteenkiste werd in De Panne namelijk gekroond tot de nieuwe Miss België. Afgelopen zomer kwam ’s lands mooiste vrouw nog de aftrap geven en stemmen ronselen in de vriendschappelijke wedstrijd van Elewijt tegen Racing Mechelen. Elewijt boven dus, zowel op hakken als op voetbalschoenen!

2. Volkstoeloop in Vissenaken

© rr

Voetbal een feest! Afgelopen weekend werden helaas alweer twee wedstrijden stilgelegd nadat schermutselingen en vechtpartijen het voetbal ontsierden. Naast het Oost-Vlaamse duel Dampoort - Oostakker moest ook de Vilvoordse derby tussen Infinity Vilvoorde B en Vilvoorde City werden stilgelegd. De politie moest ter plaatse komen om de gemoederen te bedaren.

Maar het kan dus gelukkig ook anders. Voor de topper in derde provinciale D tussen de tot dan toe ongeslagen leider Crossing Vissenaken en eerste achtervolger Boutersem United kwamen maar liefst 800 mensen uit hun zetel. De thuisclub had alle jeugdspelers, en dat zijn er al vierhonderd, opgetrommeld om samen met hun ouders de club te komen aanmoedigen. Ook de drie G-ploegen waren aanwezig. Ambiance verzekerd, dus. Hoewel de thuisploeg de topper verloor, ging het licht in de kantine pas uit om halftwee ’s nachts. De kassier van Vissenaken was maandagmorgen dan ook een gelukkig man.

© rr

3. “Heb ik hier ergens een vergadering gemist?”

“Heb ik hier ergens een vergaderingske gemist?” Dat moeten de aanvoerders van Perk, Kessel-Lo 2000, Nossegem, Keiberg, Rapide Wezemaal en Tervuren-Duisburg gedacht hebben bij het bekijken van de uitslagen van afgelopen weekend in 2B. Alle anders aanvoerders hadden blijkbaar op voorhand afgesproken om het verloop van de wedstrijden te bespreken? Nee, alle gekheid even op een stokje, feit is wel dat vijf van de acht wedstrijden dit weekend in tweede provinciale B op dezelfde uitslag eindigden. Bij die vijf wedstrijden scoorde de ene ploeg vier keer en de tegenstander slechts één keer.

4. De compensatiestrafschop, feit of fabel?

Het gebeurt wel vaker, maar dit weekend gingen we er eens expliciet naar op zoek. De ene ploeg krijgt een strafschop (al dan niet terecht) en enkele ogenblikken later komt er ook een penalty voor de tegenstander. Compensatie, hè. We horen het u al denken. Maar is dat ook altijd zo? We kunnen niet in het hoofd van onze scheidsrechters kijken, maar dit weekend zagen we het fenomeen twee keer opduiken in tweede provinciale B, in de wedstrijden Haasrode - RWL Sport en Rotselaar - Butsel. Valt precies nog goed mee met dat compenseren...

5. Two men teams

Jeroen Jeanpierre was alweer goed voor een hattrick voor Glabbeek.© Guy Meurs

Het gebeurde al wel meermaals dit seizoen, maar ook dit weekend noteerden we twee gevallen waarbij twee spelers alle doelpunten opeisten, terwijl de rest van de groep er stond bij te kijken. In de match Melsbroek B - Kortenberg scoorden Bram Du Mong (2) en Dylan Ceulemans (3) de vijf bezoekende goals. En in Glabbeek - Zichem waren het de thuisspelers Thomas Smolders (2) en Jeroen Jeanpierre (3) die voor de zege zorgden.

6. De beste schutter van Vlaams-Brabant

Het vermelden zeker waard dit weekend was de zesklapper van Eur. 90 Kraainem B-speler Safwan Aarab in de 13-0-zege tegen Pirate Leuven. Hij zal die dubbele hattrick nog eens moeten overdoen, want het is nog niet voldoende om in onze stand opgenomen te worden.

31 goals: Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D) en Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F)

30 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D) en Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E)

27 goals: Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D)

25 goals: Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B)

24 goals: Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C), Robbe Iwens (Merchtem United, 4de provinciale B)

23 goals: Jordi De Cat (SC Keerbergen, 4de provinciale C)

22 goals: Wouter Keulemans (KFC Eppegem B, 4de provinciale C)

21 goals: Rob Mertens (Tielt-Winge, 3de provinciale D), Dilhan Taç (Woluwe- Zaventem B, 4de provinciale D) en Dries Vanwelde (KVK Tienen B, 3de provinciale D)

20 goals: Lander Oorts (Bertem-Leefdaal B, 4de provinciale D), Killian Vandamme (Groot-Dilbeek B, 4de provinciale A) en Niels Delaforterie (SC Keerbergen, 4de provinciale C) en Andrew Dejaeger (Geetbets, 3de provinciale D)

19 goals: Bram Bert (Boskant Peizegem, 4de provinciale B), Diouck (Langdorp, 4de provinciale E), Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D), Davy Van Gestel (Zichem, 3de provinciale D), Leslie Herinckx (Zoutleeuw, 4de provinciale F) en Lars Godart (Kester-Gooik, 2de provinciale A)

18 goals: Dietmar Conard (Atlas Linter, 4de provinciale F), Maxwell Opara (Orsmaal, 4de provinciale F), Manossa (Merchtem United, 4de provinciale B), Roby Vanhaemel (Boskant Peizegem, 4de provinciale B), Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D), Robin Hambrouck (Sp. Rotselaar, 2de provinciale B) en Michael Van Praet (Vilvoorde City, 4de provinciale C)

17 goals: Carlos Peeters (Erps-Kwerps, 4de provinciale D), Stef Ketels (BHS United, 3de provinciale B), Brett Pauly (Averbode-Okselaar, 2de provinciale B) en Jelne Landerloo (Leeuw Brucom B, 4de provinciale A)

7. Volgende week uitkijken naar … bekervoetbal

Volgend weekend is er geen speeldag voorzien in onze provincie, maar er zijn wel een heleboel inhaalwedstrijden. Zo is er in 2B de derby tussen Kessel-Lo 2000 en Holsbeek. In 3de D, 4de A, 4de D en 4de E is er dan wel een haast volledige kalender. Ook vinden zowel bij de mannen als de vrouwen de halve finales van de Beker van Vlaams-Brabant plaats. Welke clubs stoten door naar de finale? U leest het zondagavond in onze app en op onze website.

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering ? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners