Wielrennen Elite Ronde van Oman

Stan Dewulf kiest voor andere voorbereiding naar de Omloop het Nieuwsblad toe: “Met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen de finale rijden is het doel”

Dewulf kwam zondag in de Ronde van Oman met een negende plaats al even piepen. “De waarden zijn goed en dus loopt alles zoals verwacht.”© Belga

Gent -

Op verschillende fronten werken renners naar de Vlaamse voorjaarsklassiekers toe. Met Greg Van Avermaet en de broers Lawrence en Oliver Naesen rijdt Stan Dewulf de Ronde van Oman. Na een paar dagen recuperatie duiken de renners van AG2R-Citroën volgende week de Vlaamse Ardennen in om te wennen aan spitse puisten en stekelige kasseien.

Freddy De Geest

Stan Dewulf (25) heeft het geweer van schouder gewisseld en deze keer niet gekozen voor de Ruta del Sol. In warm weer in Oman legt de naar Gent uitgeweken Stavelenaar de laatste hand aan zijn voorbereiding van het belangrijke klassieke voorjaar. “Het is hier zeer warm, maar over de rest hebben we niet te klagen”, laat Dewulf optekenen kort na de aankomst van de derde rit. Na Belgisch kampioen Tim Merlier en de Spanjaard Jésus Herrada was nu de Amerikaan Matteo Jorgenson aan het feest voor Mauri Vansevenant (Soudal - Quick-Step) en de Fransman Geoffrey Bouchard, ploegmakker én kamergenoot van Dewulf bij AG2R-Citroën. “Ik denk dat ik dit jaar al meer bij Geoffrey geslapen heb dan bij mijn eigen vriendin. Van 10 tot 18 januari was ik even thuis. De overige dagen was ik op stage in het buitenland.”

Dewulf kwam zondag al even piepen met een negende plaats. “De waarden zijn goed en dus loopt alles zoals verwacht. Een verre ereplaats is goed voor het vertrouwen. Voor Oman kiezen was een bewuste keuze. Woensdag is de ronde gedaan. De Ruta del Sol eindigt pas zondag. Eens terug thuis van Oman hebben we even tijd om te recupereren. Als ploeg plannen we volgende week nog twee lange trainingen in de Vlaamse Ardennen. We komen op bekende wegen, maar toch doet het goed om de kasseien en de korte beklimmingen nog eens echt te voelen. In de Omloop is voor ons het ideale scenario dat Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en ik de finale rijden. De kans is groot dat ze mij als eerste de vuurlinie insturen. Dat is ook de rol die me het best ligt. In een koers kan veel gebeuren en dus blijf je afhankelijk van wedstrijdsituaties.”

Goed gevoel

Kamergenoot Geoffrey Bouchard staat in Oman derde in het klassement na drie ritten. “Uiteraard gaan we die podiumplaats verdedigen en zelfs proberen te verbeteren. Er wachten nog twee pittige ritten waarin het klassement overhoopgegooid kan worden. Met een goed gevoel deze vijfdaagse afsluiten is een belangrijke uitdaging. We snijden het Vlaamse voorjaar aan met zes koersdagen op de teller. Na de Omloop het Nieuwsblad staat voor mij de GP Samyn op het programma. Het zijn stuk voor stuk wedstrijden waarin ik een rol van betekenis moet kunnen spelen als de benen goed zijn. Zoals het nu evolueert, heb ik er vertrouwen in dat we als ploeg sterk voor de dag zullen komen.”

Aangeboden door onze partners