Voetbal 3de provinciale D Boutersem United

Veteraan Gert Stockx (Boutersem) stopt met pareltje van een doelpunt zegereeks van Crossing: “Ik wil de beelden van mijn goal op de regionale televisie zien”

Gert Stockx, hier op een beeld van enkele seizoenen geleden, toen nog bij Wijgmaal.© Vel

Het wonder is geschied! Na negentien overwinningen op rij is Crossing Vissenaken zijn maximum kwijt. Liefst vijfhonderd supporters zagen hoe Boutersem United de topper in Tienen met 1-2 kwam winnen en zo toch weer een beetje spanning in de competitie brengt. Veteraan Gert Stockx, die deze week 39 wordt en eerder al besloot op het einde van het seizoen te stoppen, gaf misschien wel een laatste keer zijn visitekaartje af met een pracht van een doelpunt.

René Beelen

Stockx is geen onbekende in het voetbal. Bijna zijn hele carrière voetbalde hij in de nationale reeksen. KVK Tienen, Olympia Wijgmaal, Zaventem, Oosterzonen en nog eens Wijgmaal in 2020 waren zijn belangrijkste clubs. “Als jonge knaap had ik misschien iets meer uit mijn carrière kunnen halen, maar al bij al ben ik tevreden”, glundert de middenvelder. “Ik heb veel mensen leren kennen, veel leuke dingen beleefd. Geen reden tot klagen.”

En klagen deed hij net voor zijn 39ste verjaardag ook niet, want in de absolute topper stopte hij de lange reeks overwinningen van Crossing. “We zorgen nu voor een beetje spanning, al moet er nog veel gebeuren om Crossing van de troon te stoten. Nu goed, een zevenpuntenkloof is toch beter dan eentje van dertien punten. Al was het een nipte overwinning, toch is die niet gestolen. Vooral in de eerste helft hadden we me meer overwicht en oefenden geregeld druk uit. Ik scoorde vlak voor de rust met dat afstandsschot. Ik wil die beelden van de regionale tv nog wel eens zien want dit was een pareltje. Ideaal die bonus net voor de rust. Het doelpunt gaf het nodige vertrouwen. Scoren op een vrije trap of vanop afstand deed ik al eerder en is mijn handelsmerk. In de tweede helft gingen we op zoek naar de 0-2 en die kwam er ook. Maar daarna voetbalde Crossing in dat slotkwartier met powerplay en snelheid om nog gelijk te stellen, maar dit lukte niet.”

Twee zonen bij KVK Tienen

Voor Stockx is dit een van zijn laatste competitiewedstrijden. “Ik heb de laatste jaren wat last van blessures”, legt hij zijn nakend afscheid uit. “Dit seizoen teveel trainingen gemist. Fysiek wordt het voor mij zwaarder en zwaarder. Ook met mijn job is het moeilijk om alles te combineren met het voetbal. Bovendien voetballen mijn twee zonen bij KVK Tienen bij de U8 en de U9 en die wil ik volgen en zorgen voor het vervoer naar de wedstrijden en trainingen. Zo is het leven nog druk genoeg. Nu ga ik ook padellen met vrienden en dat is een goed tijdverdrijf.”

Als trainer wil Stockx nog niet meteen aan de slag. “Het klopt dat ik een trainerscursus volgde, maar dat is een plan voor op langere termijn. Ik blijf echter wel graag in het voetbal, want dat ga ik nu zeker missen.”

Aangeboden door onze partners