Voetbal  2de provinciale A  KVK Wemmel

Yassine Buifrahi wil voor vertrek eerst nog met Wemmel behoud afdwingen: “Jammer dat ik mijn vrienden verlaat, maar Machelen lijkt me de juiste stap in mijn carrière”

Yassine Buifrahi (links) eerder dit seizoen in actie tegen Leeuwkens Teralfene.© Kms

De Wemmelse spelverdeler Yassine Buifrahi liet zijn club weten dat hij volgend seizoen naar reeksgenoot Machelen vertrekt. De 20-jarige student opvoedkunde voegde er wel meteen aan toe dat hij eerst met Wemmel het behoud wil afdwingen. Op Leeuw-Brucom scoorde Buifrahi een hattrick.

Wim Redant

Op bezoek bij middenmoter Leeuw-Brucom zorgde Wemmel voor een statement met een klinkende 1-7-zege. De nieuwe coach Guy Vermoesen sprong met Wemmel haasje over met Herne naar de veertiende plaats en zet de reddingsoperatie spectaculair verder. “We wonnen ruimschoots verdiend op Leeuw waar we heer en meester bleken”, zegt Vermoesen. “Thuisdoelman David Kempeneer werd even voor de rust uitgesloten, maar toen leidden we al met 1-3. Tegen Meise zagen we helaas enkele individuele fouten afgestraft, maar we moeten ons hachje kunnen redden. Naar volgend seizoen toe zouden we graag wat verjongen met Vlaamse spelers, maar die blijken moeilijk te verleiden wegens de onzekerheid over een verlengd verblijf in tweede provinciale.”

Yassine Buifrahi opende de score na vijf minuten en trok Wemmel nog voor het uur over de streep met zijn derde treffer. “We werden wel geholpen door de thuiskeeper die dom rood pakte na geel voor protest en nadien een tweede geel voor het wegtrappen van de bal”, vertelt de middenvelder. “Vanuit onze numerieke meerderheid benutten we optimaal de ruimte. We kwamen ook goed weg toen Leeuw een strafschop miste. Ik doorliep de jeugd van Wemmel, maar kreeg een goed voorstel van Machelen dat me een mooi project voorschotelde. Het is jammer dat ik de Wemmelse vrienden verlaat, maar Machelen lijkt me de juiste stap in mijn carrière.”

Pijnlijke trainerswissel

Buifrahi werd dit seizoen ook geconfronteerd met een trainerswissel, nadat met Gregory Cherpion de trainer werd gewipt die hem ooit lanceerde. “Het ontslag van Cherpion is de schuld van de spelers. Gregory is een goede coach en het is jammer dat hij het gelag betaalde voor het falen van de spelers. De nieuwe coach zette de ploeg wel opnieuw op de rails en toont zich tactisch goed beslagen. Op Leeuw-Brucom klopte zijn wedstrijdplan als een bus. Intussen werden al een handvol jongeren doorgeschoven en zij vormen een wissel op de toekomst.”

Aangeboden door onze partners