Thomas Foket verlengt contract bij Stade Reims

© ISOPIX

Rode Duivel Thomas Foket heeft zijn contract bij de Franse eersteklasser Stade Reims verlengd tot medio 2025, zo maakte de club maandagavond bekend.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De 28-jarige rechterflankspeler werd in de zomer van 2018 voor zowat 3,5 miljoen euro overgenomen van AA Gent, waar hij zes seizoenen op de teller had en deel uitmaakte van het team dat onder Hein Vanhaezebrouck in 2015 een eerste landstitel veroverde. In de daaropvolgende seizoenen blonk hij mee uit in de Champions League en Europa League.

In de Champagnestreek ondertekende hij destijds een contract voor vijf jaar, dat na dit seizoen zou aflopen. Een verlenging drong zich dus op en daar maakten club en speler nu werk van, met een nieuwe overeenkomst tot medio 2025. In totaal staat hij er op 146 wedstrijden.

Het seizoensbegin miste hij nog vanwege een enkelblessure, eind vorig jaar nam hij zijn basisplaats weer in bij Reims, dat sedert enkele jaren steevast erg Belgisch getint is. Met Maxime Busi en Thibault De Smet staan er momenteel nog twee landgenoten op de loonlijst. Ook coach Will Still heeft naast de Engelse, ook de Belgische nationaliteit en is met de club aan een bijzonder straffe reeks bezig in de Ligue 1, waar ze intussen vijftien wedstrijden op rij ongeslagen zijn. De laatste competitienederlaag dateert van 18 september, toen in eigen huis met 0-3 verloren werd van het AS Monaco van Philippe Clement. Dankzij die zegereeks is Reims opgeklommen naar de tiende plaats in het klassement. Sinds Still medio oktober overnam van Oscar Garcia, verloor het team dus geen enkele competitiematch meer.

Foket mag zich ook al een tijdje Rode Duivel noemen. Na een eerste cap in november 2016 in Nederland staat zijn teller intussen op tien, na zeventien selecties. Dat leverde één doelpunt op, in de WK-kwalificatiewedstrijd van september 2021 in Estland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners