Voetbal 1ste provinciale Excelsior Mariakerke

Jelle Cherlet houdt met Excelsior Mariakerke leider DT Borsbeke in bedwang: “Mogen hier tevreden mee zijn”

Jelle Cherlet (rechts, op archiefbeeld) kan eindelijk weer pijnvrij spelen bij Excelsior Mariakerke.© Nic Declercq

Mariakerke -

Excelsior Mariakerke kwam op bezoek bij DT Borsbeke net voor het uur op voorsprong dankzij Jelle Cherlet, maar de thuisploeg reageerde meteen via Bellemans. Uiteindelijk eindigde het duel dan ook op een logisch 1-1-gelijkspel. “Op voorhand hadden we zeker getekend voor een gelijkspel op bezoek bij de leider”, klinkt Jelle Cherlet niet ontevreden.

Stefan Smet

Mariakerke heeft dringend nood aan punten, want het wil zo snel als mogelijk zekerheid verwerven over het behoud. Excelsior schiet dan ook in de rangschikking niet zoveel op met deze puntendeling. Toch blijft Jelle Cherlet opvallend sereen. “Op voorhand hadden we zeker getekend voor een gelijkspel op bezoek bij de leider. We werken nu eenmaal een wisselvallig seizoen af, maar we zaten goed in de match. Het werd een boeiende pot voetbal waarbij beide teams nog meer doelkansen onbenut lieten”, aldus Cherlet.

Binnen twee weken ontvangt Mariakerke dan weer Eendracht Zele, dat perfect in het midden van de rangschikking kampeert. “Dat zijn het soort duels die je moet proberen te winnen. In deze fase van de competitie moet je vooral de partijen tegen rechtstreekse tegenstanders tot een goed einde brengen. Het vrije weekend kan zowel positief als negatief ervaren worden. Uiteindelijk is het misschien toch belangrijk om de batterijen eens op te laden”, schat Cherlet in.

Sukkelen met blessures

Sinds het einde van de winterstop boekte Mariakerke een degelijke zeven op vijftien, een gemiddelde dat Cherlet de komende weken graag nog wat opkrikt. “Het is geen slecht resultaat, zeker ook gezien ons programma. We mogen hier dan ook zeker tevreden mee zijn. Natuurlijk willen we graag meer, maar je moet ook realist blijven. Uiteraard moeten we de komende maanden nog meer punten sprokkelen. Persoonlijk gaat het beter en beter. Ik ondervind eindelijk geen last meer en dat was toch wel een fijne opsteker. Eigenlijk heb ik nooit veel last van blessures, maar dit seizoen was het echt al lastig. Zo’n scheurtje in de meniscus is een vervelende blessure, maar hopelijk blijf ik nu gespaard van nieuwe letsels. Dat risico bestaat evenwel altijd omdat je lichaam dan toch even uit evenwicht is na zo’n operatie. Dat vergt tijd…”

Ondertussen is het wachten op witte rook omtrent de contractbesprekingen van tal van kernspelers van Mariakerke. Voor Cherlet is dat evenwel geen item. “Ik tekende vorig jaar een overeenkomst voor twee seizoenen, dus hoef ik nu niet rond de onderhandelingstafel aan te schuiven. Die blessure was natuurlijk niet zo’n fijne ervaring, maar ik word 35 en zou graag zo lang mogelijk voetballen. Mocht ik nu volgend seizoen opnieuw sukkelen met blessures, spreek ik volgend jaar misschien anders. Voorlopig voel ik me nog altijd goed en heb ik het gevoel dat ik het team nog altijd iets kan bijbrengen”, besluit Cherlet.

Aangeboden door onze partners