Bart De Pauw (54) is weer thuis na zelfmoordpoging: “Cocktail van verdriet, schaamte en boosheid heeft hem zover gedreven”

Televisiemaker Bart De Pauw (54) is terug thuis bij zijn familie nadat hij dinsdagochtend met spoed naar het ziekenhuis werd overgebracht na een wanhoopspoging. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. De Pauw verkeerde nooit in levensgevaar. Volgens zijn vrouw Ines De Vos dreef “een cocktail van verdriet, schaamte en boosheid” hem zo ver.

evdg

Bart De Pauw is dinsdag met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De ziekenhuisopname zou het gevolg zijn van een zelfmoordpoging.

De Pauw zou bij bewustzijn geweest zijn toen hij naar het ziekenhuis vertrok vanuit zijn woning in Lier. De echtgenote van de tv-maker, Ines De Vos, spreekt over een zelfmoordpoging. De Pauw worstelt de laatste tijd met veel verdriet, kwaadheid en schaamte, klinkt het.

“Het klopt dat hij is opgenomen na een zelfmoordpoging”, zegt ze. “Het is een cocktail van verdriet, schaamte en boosheid die hem zover heeft gedreven. Hij is buiten levensgevaar. Hij is al lange tijd in behandeling, het gaat met ups en downs”.

Bart De Pauw kwam enkele jaren geleden in opspraak na klachten over grensoverschrijdend gedrag. De VRT verbrak daarom de samenwerking met De Pauw, en er volgde in 2021 een proces voor de correctionele rechtbank in Mechelen. Daar werd De Pauw schuldig bevonden aan elektronische overlast en belaging. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel. Een jaar later voerde hij een burgerlijke procedure tegen de VRT voor de rechtbank in Brussel, maar ook daar trok hij aan het kortste eind.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners