Net iets te veel droogshampoo gebruikt? Model verschijnt met bijzonder kapsel op rode loper

Julia Fox© ISOPIX

Het Amerikaanse model Julia Fox maakte een opvallende indruk tijdens haar bezoek aan de modeweek van New York. Voor de show van Dion Lee paradeerde ze op de rode loper met een doffe coupe. Het is te zeggen: haar lokken zagen er grijs uit omdat ze nog onder een dikke laag droogshampoo zaten. Was de ex-vriendin van Kanye West het product eruit vergeten kammen? Of was de look net de bedoeling? Om twijfels te voorkomen, legt BV-kapper Jochen Vanhoudt uit hoe je droogshampoo correct (en onzichtbaar) gebruikt.

Hanne Vandenweghe

“Droogshampoo kun je inzetten voor twee doeleinden. Enerzijds helpt het product om een vettig effect in je haar tijdelijk te maskeren. Anderzijds kun je er ook volume mee creëren in pas gewassen lokken. Het haar wordt dan iets stugger en er valt makkelijker mee te werken”, zegt Jochen.

LEES OOK:

“Er bestaan twee generaties droogshampoos. De eerste is op basis van talkpoeder en verdoezelt vet uitstekend. De kleur van je kapsel kan er wel doffer door worden. De nieuwste lichting laat, ongeacht je haarkleur, geen sporen na waardoor de natuurlijke glans blijft. Voor een volumineus effect kun je zo’n droogshampoo steeds gebruiken in combinatie met volumepoeder.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat de voorkeur van Fox ging naar een poederig product, blijkt uit haar ‘grijze’ kapsel dat fel wordt besproken. Om te voorkomen dat je zelf ook naar een feestje moet met restanten droogshampoo in je haar, raadt Jochen aan om het middel steeds vanaf twintig à dertig centimeter afstand op vette haarwortels te verstuiven. “Zo voorkom je witte sporen”, zegt de kapper. “Heb je lang haar? Hef het op om de onderliggende wortels te bereiken. Laat twee minuten inwerken en borstel daarna goed uit.”

“Let wel: droogshampoo is een oplapmiddel, maar reinigt niet. Breng het product daarom niet te vaak aan, want te veel laagjes kunnen de poriën op je hoofdhuid verstoppen. Dat leidt mogelijk tot jeuk en, in het ergste geval, eczeem. Stel een wasbeurt er maximaal één dag mee uit. Wie last heeft van roos, laat droogshampoo beter links liggen: de poederachtige buffer zal de schilfertjes blokkeren, waardoor de huid minder kan ademen.”

Aangeboden door onze partners