Axel Daeseleire met stevig nekverband in ‘Fair Trade’

Axel droeg het nekverband ook afgelopen voorjaar in een aflevering bij Luk Alloo© VTM

In de nieuwe afleveringen van Fair Trade zie je het personage van Axel Daeseleire rondlopen met een stevige nekkraag. Dat stond aanvankelijk niet in het scenario, maar was een noodgreep na een ongeval van de acteur in Thailand.

Tom Vets

Net als in het eerste seizoen heeft Axel Daeseleire als Frank Slaets een belangrijk aandeel in de Antwerpse getinte misdaadreeks. Maar bijna had hij de opnames niet gehaald. Daeseleire was in december 2021 nog maar enkele dagen op zijn jaarlijkse vakantiebestemming – hij komt al sinds 2003 in Thailand – toen hem een ongeval overkwam. Een dag voor de jaarwisseling maakte hij een rit op de motor. In een bocht gleed hij uit en kwam hij ten val.

“Ik herinner me nog hoe ik een telefoontje kreeg op oudejaarsavond dat Axel in een Thais ziekenhuis lag”, zegt regisseur en scenarist Marc Punt. “Hij had een smak gemaakt met een motor en had barsten in een nekwervel. Na een tijdje is hij alsnog naar huis gevlogen. Maar het was onvermijdelijk dat hij nog maandenlang dat nekverband moest dragen.”

Omdat het personage van Axel in de reeks een belangrijk aandeel heeft, kon hij niet zomaar geschrapt worden. De opnames uitstellen ging niet omdat men anders in conflict zou komen met de drukke agenda ‘s van de andere acteurs. Waarop er in het scenario een draai is gegeven waardoor het personage met dat nekverband kan rondlopen, en de andere personages er ook geregeld naar refereren. Pas enkele maanden later waren de medische problemen van de acteur achter de rug.

Fair Trade, vanaf nu op Streamz

Aangeboden door onze partners