Expo van cultfotograaf Rankin, die Madonna en David Bowie nog portretteerde, landt in kustgemeente

Onder andere topmodel Kate Moss zat voor de lens van de bekende Britse fotograaf.© Rankin

Knokke-Heist -

Vanaf 25 maart landt de Britse cultfotograaf Rankin voor een overzichtstentoonstelling in cultuurcentrum Scharpoord. De man portretteerde celebrities zoals Björk, Madonna, David Bowie en Kate Moss.

Junior Verbeeke

Rankin, kort voor John Rankin Waddell, is een Britse fotograaf, uitgever en filmregisseur. Daarnaast staat hij ook aan het hoofd van zijn gelijknamige agentschap, dat een tachtigkoppig team te werk stelt. Als uitgever was Rankin in 1991 samen met Jefferson Hack medeoprichter van het toonaangevende tijdschrift Dazed & Confused. The Rolling Stones, David Bowie, Kate Moss, Kendall Jenner en The Queen stonden nog voor zijn lens, net als Madonna en Björk.

In de tentoonstelling Rankin: The Dazed Decades wordt zijn onnavolgbare stijl en visie op fotografie onder de loep genomen aan de hand van een selectie beelden die de fotograaf tussen 1990 en 2016 nam. Zijn fotografie is overal gepubliceerd, van zijn eigen publicaties tot in Elle, Vogue, Esquire, GQ, Rolling Stone en Wonderland. En ook tentoongesteld in galeries en musea over de hele wereld, waaronder het MoMA in New York en het Victoria & Albert Museum in Londen.

Rankin: The Dazed Decades loopt van zaterdag 25 maart 2023 tot en met zondag 11 juni 2023 in Scharpoord. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Aangeboden door onze partners