Voetbal Oost-Vlaanderen Provinciale

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: Elf goals van Jonathan Ulens, de opmars van Jesse Brouwers en de les in invallen van Robbe Petit

Elf treffers in één match. De prestatie van Jonathan Ulens zal niet snel overtroffen worden.© Geert De Rycke

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Jonathan Ulens. Akkoord, tegenstander SKN Sint-Niklaas was niet bepaald een competitieve tegenstander, maar elf keer scoren in één duel is moeilijk om te overtreffen. Ook Jesse Brouwers blijft scoren aan de lopende band. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. SK Munkzwalm verplettert rode lantaarn SKN Sint-Niklaas

Het werd niet meteen een leuke middag voor de Klaasjes, die na 25 minuten al een half dozijn doelpunten hadden geslikt. De ‘eerredder’ van Aalilou was uiteindelijk niet meer dan een voetnoot. Voor Munkzwalm leverde deze partij die eindigde op 17-1, finaal drie punten op en een topschutter in de hoogste provinciale reeks van Oost-Vlaanderen. Jonathan Ulens scoorde maar liefst elf keer en telt nu 22 doelpunten, waardoor hij afgetekend aan de leiding gaat in deze topschuttersstand.

2. Sefa Isci wijst FC Destelbergen de weg

In 2A bleven leider FC Latem en naaste achtervolger FCG Sint-Laureins foutloos. Ook FC Destelbergen, derde in de rangschikking, won vlot van nummer vier LS Merendree. Destelbergen haalde het voor eigen publiek met 4-0 en daarbij eiste ex-Buffalo Sefa Isci een hoofdrol op. Met een loepzuivere hattrick in de eerste helft legde hij de basis van de zege van Destelbergen, dat nu al zeven wedstrijden op rij ongeslagen is.

3. Jesse Brouwers blijft maar scoren

Hij vormt al sinds jaar en dag een garantie op doelpunten, maar de laatste weken verkeert Jesse Brouwers in bloedvorm. De aanvaller van Evergem 2020, die vorig jaar ook 31 keer de weg naar het net vond voor KVV Laarne-Kalken, scoorde tegen KFC Heusden Sport drie doelpunten en heeft ondertussen al 33 treffers achter zijn naam. Evergem 2020 blijft zo netjes aan de leiding in 3A. Achtervolgers VK Watervliet en FC Sint-Kruis-Winkel wonnen eveneens en zo blijft het toch nog wat spannend in de titelstrijd van deze boeiende reeks.

4. De perfecte invalbeurt van Robbe Petit

Tijdens de thuiswedstrijd van VV Horebeke tegen het stugge RR Breivelde-Zottegem in 3C stond het halfweg nog 0-0. Het sein voor coach Bart Van Renterghem om Robbe Petit in de strijd te gooien. Na amper twee minuten trof Petit al raak en in het slotkwartier verdubbelde hij zelfs nog de voorsprong van de thuisploeg, die in de laatste minuut wel nog een aansluitingstreffer slikte. Door het 0-0-gelijkspel van VV Volkegem tegen Eendracht Deftinge, nadert Horebeke tot op zes punten van leider Volkegem, die bovendien één match meer hebben gespeeld. Spanning troef dus.

5. FCG Sint-Laureins B geeft het goede voorbeeld

Een 10-2-zege voor FCG Sint-Laureins B dat vooral na rust keihard toesloeg tegen VSV Gent B. Henri Constandt en Sander Cools waren bij de thuisploeg allebei goed voor vier doelpunten. Voorts geen opstootjes of rellen bij dit duel. Dat lag wel even anders bij het topduel in dezelfde reeks: FC Dampoort – SKV Oostakker ontaardde helemaal in de absolute slotfase toen koploper Oostakker de winninggoal aantekende. Glenn Vande Cauter scoorde de 0-1, maar vervolgens gingen de poppen aan het dansen. Daarbij werd de matchwinnaar én maar liefst vijf spelers van de thuisploeg uitgesloten. De partij werd uiteindelijk ook voortijdig stopgezet door de ref.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Algemene hergroepering aan de kop van de topschuttersstand. Jimmy Van Puyenbroeck en Renko Van Acoleyen scoorden elk vier keer voor Baasrode dat met 1-9 won in Moorsel. Ook Robbe Van der Perren (Ninove B) en Henri Constandt (Sint-Laureins B) zorgden voor een vierklapper.

Speciale vermelding toch nog even voor Steffen Lerminiaux, die een hattrick aantekende voor Wilskracht Hofstade. Telkens zorgde Lerminiaux dat zijn team opnieuw op gelijke hoogte kwam tijdens hun thuiswedstrijd tegen Doggen Erembodegem in 3D. Het duel eindigde uiteindelijk op 4-4.

33: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C), Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A) en Thijs De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

32: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

28: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

26: Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A), Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D) en Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D)

25: Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C)

24: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E), Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E), Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B) en Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C)

23: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B)

22: Jonathan Ulens (SK Munkzwalm, 1)Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A), Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

21: Daoud Mahli (FC Ronse, 4C) en Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D)

20: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E), Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E) en Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A)

19: Gilles De Decker (FCG Sint-Laureins B, 4A), Pieter Cornelis (VC Zwijnaarde, 3B), Rune Van De Moere (FCG Sint-Laureins B, 4A) en Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A)

Wat u volgende speeldag vooral in de gaten moet houden

* In de hoogste reeks van Oost-Vlaanderen dient Svelta Melsele - KSK Beveren zich op de volgende speeldag als een absolute topaffiche aan. In dezelfde reeks gaat KVV Sint-Denijssport op bezoek bij het noodlijdende SKN Sint-Niklaas, dat nu al 93 tegendoelpunten telt. De vraag rijst stilaan of de Klaasjes het seizoen nog wel zullen kunnen uitspelen. In Munkzwalm gooiden doelman Gerben Van Hove en speler Timo Van Goethem halfweg de handdoek in de ring. Het is onzeker dat zij dit seizoen nog in actie komen.

* In 2B gaat leider Standaard Denderleeuw op bezoek bij FC Edeboys. Na de 0-1-thuisnederlaag tegen KVV Laarne-Kalken zal Denderleeuw maar wat graag opnieuw willen aanknopen met een zege. Geen sinecure tegen een altijd lastig Edeboys, dat dit weekend nog vlot met 0-4 de maat nam van Sparta Wortegem.

* Voor VC Zwijnaarde en Tenstar Melle is het stilaan vijf voor twaalf. Beide teams krijgen op de volgende speeldag evenwel pittige tegenstanders voor de keuzen. Zwijnaarde gaat op bezoek bij VC Nazareth-Elke dat nog in volle titelstrijd is verwikkeld, terwijl Tenstar voor eigen publiek FC Latem B ontvangt.

* In 4B blijft het ondertussen ongemeen spannend. Zevergem en Sparta Petegem B tellen elk 48 punten. Wie gaat er als eerste in de fout? Zevergem ontvangt op de volgende speeldag Windeke dat op de vijfde plaats staat, terwijl Petegem B op bezoek gaat bij middenmotor Jong Zulte B.

Aangeboden door onze partners