James Cooke strikt zangeres X-Session voor ‘Pocahontas’-musical

De cast van ‘Pocahontas’, met rechts vooraan Gina Brondeel.© Backstage Producties

Ze was ooit beroemd in Vlaanderen als zangeres van X-Session, de dancegroep van Gene Thomas. Nu gooit Gina Brondeel (52) het roer om en acteert ze mee in de ‘Pocahontas’-musical van Backstage, het productiehuis van James Cooke.

In de jaren 90 scoorde X-Session een monsterhit met On and on, maar nadien verdween Brondeel uit de spotlight. Ze kreeg wel nog acteerrollen in Thuis en Flikken. Met Pocahontas keert ze terug naar het podium en waagt ze zich voor het eerst aan een musical. Ze speelt de moeder van het titelpersonage.

Producent James Cooke is blij met Brondeel. “De beelden van Gina naast Gene Thomas in X-Session staan nog op mijn netvlies. Heel Vlaanderen kent haar zang- en dansskills. Na X-Session was ze ook te zien in verschillende gastrollen op tv, dus Gina beheerst alle nodige disciplines.”

(lees verder onder de foto)

© Backstage Producties

LEES OOK. James Cooke komt thuis met ‘Pocahontas’: “Mijn lief weet dat ik ooit weer in Gent wil wonen” (+)

Pocahontas werd drie jaar geleden al aangekondigd, en gaat op 8 april in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. De cast bestaat verder uit Silke Mastbooms, Giovianni Kemper, Ivan Pecnik en Kobe Van Herwegen. Ook zanger en MNM-presentator Brahim was aan boord, maar door agendaproblemen haakt hij af.

LEES OOK. ‘The voice’-finaliste Silke Mastbooms wordt Pocahontas in nieuwe musical: “Ik doe nooit audities, ze zoeken toch altijd een blonde prinses”

(dvg)

Aangeboden door onze partners