Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Kevin Frans pareert strafschop en pakt met KVE Drongen puntje bij leider FC Voorde-Appelterre: “Geven niet snel op”

Kevin Frans: “Zolang we alles in eigen handen hebben, vertoeven we in een goede positie.”© Nic Declercq

Drongen -

KVE Drongen-doelman Kevin Frans eiste zondagmiddag een hoofdrol op tijdens het duel op bezoek bij koploper FC Voorde-Appelterre. “Uiteindelijk denk ik dat het toch een billijk resultaat is”, aldus Frans. “Het gelijkspel toont vooral dat we over de nodige mentale sterkte beschikken, we geven niet snel op.”

Stefan Smet

Na de 3-2-thuisoverwinning tegen VW Hamme speelde KVE Drongen zondag 1-1 gelijk tegen leider FC Voorde-Appelterre. Een onverhoopt resultaat, bekent ook Kevin Frans. “We wisten op voorhand dat het een moeilijke middag zou worden en we trokken dan ook zonder grote verwachtingen ten strijde. Uiteindelijk denk ik dat het toch een billijk resultaat is. Het gelijkspel toont vooral dat we over de nodige mentale sterkte beschikken, we geven niet snel op. Ook niet als we op achterstand komen. Die stap hebben we dit seizoen duidelijk gemaakt.”

In de eerste helft hield Frans bovendien zijn ex-ploegmakker Arnaud De Greef van een doelpunt. Frans keerde de elfmeter van De Greef, die na de pauze bovendien aan de basis lag van de Gentse gelijkmaker. Samimi trapte de penalty tegen de netten, maar pechvogel De Greef slikte meteen ook zijn tweede gele kaart van de middag. “Jammer voor Arnaud, maar ik vond het ook wel een lichte penalty die zij kregen”, doet Frans zijn verhaal. “Anderzijds was het in hun zestien wel een duidelijke strafschop, die door Anis netjes werd binnengetrapt.”

Negen finales

Voordien had Figys de thuisploeg op voorsprong gebracht. Drongen bleef evenwel geloven in een positief resultaat en werd uiteindelijk ook beloond. “Na die gelijkmaker hadden we dan wel een numeriek overwicht, maar we hebben bewust gekozen om geen risico’s te nemen. Voorde-Appelterre is een heel sterk team met heel veel individuele kwaliteiten. Het is in balbezit enorm sterk en beschikt over heel veel snelheid voorin. Daarom besloten we vooral de organisatie te verzorgen. Jammer dat we in de tegenaanval nog enkele keren werden afgevlagd wegens nipt buitenspel.”

Dankzij dit gelijkspel houdt Drongen aansluiting met de brede middenmoot, maar Frans beseft dat hem en zijn ploegmakkers nog een lange strijd tegen de degradatie wacht. “De bedreigde teams staan allemaal dicht bij elkaar, maar zolang we alles in eigen handen hebben, vertoeven we in een goede positie. We hebben de volledige top drie al bekampt: daarbij boekten we zelfs een fraaie vier op negen. Dat geeft ons zeker een boost. Nu is het aan ons om negen finales af te werken en het behoud uiteindelijk te realiseren.”

Batterijen opladen

Komend weekend geniet KVE Drongen van een vrij weekend. Een week later staat het duel in eigen huis tegen SK Roeselare-Daisel op het programma. “De komende weken treffen we vooral ploegen die in onze buurt staan. Dat vrije weekend is ook welkom. We kunnen even de batterijen opladen. Behalve Jarne De Bruyne missen we niemand met blessures, maar het zal toch deugd doen om even tot rust te komen. Vanaf volgende week maandag gaan we dan weer volop aan de slag.”

Aangeboden door onze partners