Voetbal 3de provinciale A Eendracht Hansbeke

Niels De Weerd walst met Eendracht Hansbeke over SK Vinderhoute: “In volgend tweeluik moeten we een bonus opbouwen”

Niels De Weerd: “Het komt er nu op aan om onze komende twee duels te winnen en ons steviger in de top vier te nestelen.”© Geert De Rycke

Hansbeke -

Eendracht Hansbeke haalde zwaar uit bij KSK Vinderhoute. De ploeg van coach Frederik Standaert won met 0-5 en klom in de rangschikking naar de vierde plaats.

Johan Polet

De wedstrijd werd noodgedwongen afgewerkt op het kunstgrasveld van KVV Zomergem. “Dat was voor ons een voordeel”, zegt Niels De Weerd, die het vijfde en laatste doelpunt van Eendracht Hansbeke maakte. “Wij moeten het vooral hebben van ons voetballend vermogen. We namen een furieuze start en klommen al in de eerste minuut op voorsprong. Ruben Deleu kopte raak op een hoekschop van Bram Heyse. Deleu scoorde op het kwartier zijn tweede doelpunt van de avond op een assist van Gert De Winter. Shane De Meyer trapte ons nog voor de rust op aangeven van Gert De Winter op een comfortabele 0-3-voorsprong. Een verdiende bonus na een collectief goede eerste helft. We stonden ook in de tweede helft met de juiste focus en mentaliteit op het veld. Vinderhoute had het vooral moeilijk met onze flankspelers Sander Van Coppernolle en Bram Heyse die met heel wat goede acties uitpakten. Kort na de herneming trof Timothy Vercamer raak met een kopbal waarna we iets minder dreigden. Ik kon in het slotkwartier wel een terugspeelbal in de thuisdefensie onderscheppen en de eindstand vastleggen.”

Eindrondeticket behalen

“Het is onze ambitie om een eindrondeticket te behalen. In de nacompetitie is alles mogelijk, maar voor ons moet er niets. Het komt er nu op aan om onze komende twee duels te winnen en ons steviger in de top vier te nestelen. We krijgen na de vrije speeldag het bezoek van FC Kaprijke-Bentille en Evergem Belzele. We hebben respect voor iedere ploeg, maar we kunnen met minder dan zes punten op zes niet tevreden zijn. We moeten in dit tweeluik een bonus opbouwen, want nadien volgen de toppers tegen Standaard Muide en FC Sint-Kruis-Winkel. Wij hebben bewezen dat wij het iedere reeksgenoot moeilijk kunnen maken. We beschikken met Ruben Deleu en Shane De Meyer over twee spitsen die gemakkelijk scoren.”

“Het geeft vertrouwen om te weten dat bijna alle spelers hun overeenkomst hebben verlengd. Er werd met Simon De Winter van FC Poesele een extra doelman aangetrokken. Dat betekent dat het bestuur van Eendracht Hansbeke ook volgend seizoen voor de prijzen wil meestrijden. Met dertien op achttien zijn we het jaar goed begonnen. We verloren enkel van leider Evergem 2020, wat geen schande is.”

Aangeboden door onze partners