Qatar stuurt fan-containers van WK voetbal naar getroffen Turks-Syrisch gebied

© ANP/HH

Qatar gaat de containers die eind vorig jaar tijdens het WK voetbal fungeerden als onderkomens voor fans verschepen naar Turkije en Syrië. De mobiele appartementen zijn daar broodnodig na de catastrofale aardbevingen van vorige week, waarna inmiddels meer dan 40.000 lichamen zijn geborgen.

De Telegraaf

In Turkije zijn meer dan een miljoen mensen dakloos geworden door de ramp. Reddingsorganisaties vrezen dat het cijfer in Syrië misschien nog wel hoger ligt. Met het oog op het koude winterweer in de regio is het belangrijk dat de overlevenden ’s nachts een dak boven hun huis hebben. Qatar stelt in totaal 10.000 containers beschikbaar, waarin gemakkelijk twee bedden passen.

Het is volgens Qatarese officials altijd al de bedoeling geweest om de faciliteiten na het toernooi te doneren aan goede doelen. Het is ook het plan om enkele stadions te ontmantelen, om ze later weer op te bouwen in derdewereldlanden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners